10 başlıkta bugün neler yaşandı?

10 başlıkta bugün neler yaşandı?
7 Haziran 2023’ün öne çıkan haberlerini okuyucularımız için derledik.Bloomberg yazdı: Türk Lirası’ndaki çakılmanın perde arkasıTL’nin bugün dolar karşısındaki değer kaybı yüzde 7’yi aşarken, Bloomberg bugün yaşanan...

7 Haziran 2023’ün öne çıkan haberlerini okuyucularımız için derledik.

Bloomberg yazdı: Türk Lirası’ndaki çakılmanın perde arkası

TL’nin bugün dolar karşısındaki değer kaybı yüzde 7’yi aşarken, Bloomberg bugün yaşanan gelişmelerin perde arkasını yazdı.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Dolar yükseldi, konut fiyatlarına zam yolda

Sinpaş GYO’nun SNGYO.IS iştiraki Kızılbük GYO’nun KZBGY.IS Genel Müdürü Mahmut Çelik, dolar/TL’deki sert yükseliş ve işçilik maliyetlerindeki artışın etkisiyle konut satış fiyatlarının TL bazında yıl sonuna kadar aylık bazda yüzde 3-5 artış göstermesinin beklendiğini söyledi.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

İmamoğlu, ton yükseltti: Kurul değiştirerek değişim olmaz

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, seçimin kaybedilmesinin ardından dile getirdiği “değişim” talebinde ton yükseltti. İmamoğlu, partisinin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP Merkezi Yönetim Kurulu’nda (MYK) yaptığı değişiklikleri eleştirerek “Kurul değiştirerek değişim olmaz” dedi.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Eren Erdem: Kurultayda adaylar ön seçim yoluyla belirlenecek

CHP Sosyal Medya Yönetiminden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, “Sayın Genel Başkanımız ve tüm MYK üyelerimizin ortak mutabakatıyla olağan kongremizde gündeme tüzük değişikliği maddeleri alarak bundan sonra adaylarımızın üyelerimizin katılacağı ön seçimle belirlenmesi yönünde karar aldık” dedi. 

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Adalet Bakanı Tunç’tan Can Atalay açıklaması: Gezi davası dokunulmazlık kapsamı dışında!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, milletvekili seçilmesine rağmen tahliye edilmeyen Can Atalay hakkında konuştu. Tunç, TİP Hatay vekili hakkında  “Gezi davası anayasal düzenle alakalı bir konu anayasanın 14. maddesindeki dokunulmazlık kapsamı dışında olan dosyalardan” dedi.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Melek Mosso: Konserimin yapılmamasının daha doğru olduğunu düşünüyorum

Ödül töreninde yaptığı konuşma nedeniyle hedef alınan Melek Mosso, Tekirdağ Kiraz Festivali’ndeki konserinin iptal edilmesine yönelik iddiaların ardından açıklama yaptı. Melek Mosso, “Bu gerginlik duvarına bir tuğla da ben koymayacağım. Bu sebeple ben de 8 Haziran’daki konserimin yapılmamasının daha doğru olduğunu düşünüyorum” dedi.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

RTÜK’ten dört kanala seçim yayınları sebebiyle üst sınırdan para cezası

Gazeteci Çiğdem Toker’in seçim yayını esnasında sarf ettiği sözler sebebiyle RTÜK, FOX TV’ye ağır yaptırım uyguladı. RTÜK ayrıca TELE1, Halk TV ve Flash TV’ye de ceza verdi. CHP’li RTÜK üyesi İlhan Taşcı alınan kararlara tepki göstererek “Seçim sonrası RTÜK, basın özgürlüğü ve halkın haber alma hakkına karşı her türlü engellemeye hızla girişti” dedi.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Bakan Koca duyurdu: SMA’da gen tedavisi başlıyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, SMA’da gen tedavisi başlayacağını duyurdu. Koca, “Hasta grubu belirlendi tedavi yakında başlayacak” dedi.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Makam odasında yurttaşı darp eden Güngören Belediye Başkan Yardımcısı açığa alındı

Güngören Belediyesi’nin Başkan Yardımcısı Rıza Uçan’ın makam odasında bir yurttaşı darbettiği iddia edilmişti. Güngören Belediyesi, Belediye Başkan Yardımcısı Rıza Uçan’ın açığa alındığını duyurdu.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Soylu’dan “Yerine atanan İçişleri Bakanı’nı Erdoğan’a ihbar etti” haberi hakkında açıklama

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yerine atanan Ali Yerlikaya’yı Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a şikâyet ettiği iddiasını yalanladı.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız