Kılıçdaroğlu iftar programında konuştu: Kul hakkı yiyeni uzakta tutmamız lazım

Kılıçdaroğlu iftar programında konuştu: Kul hakkı yiyeni uzakta tutmamız lazım
Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çanakkale'de katıldığı iftar programında konuştu. Kılıçdaroğlu, Kahramanmaraş depremlerinde yıkılan binaları yapacaklarını ve hiçbir ücret...

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çanakkale'de katıldığı iftar programında konuştu. Kılıçdaroğlu, Kahramanmaraş depremlerinde yıkılan binaları yapacaklarını ve hiçbir ücret almadan vatandaşa teslim edeceklerini yineledi, "Sosyal devletin gereğini yerine getireceğiz" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"KUL HAKKI YİYENE OY VERMEYİN"

Kul hakkı yiyene oy vermeyin. Kul hakkı yemek en büyük günahsa, o günahı işleyenlere uzakta tutmamız lazım. 2400 yıl önce Platon şöyle söyler: Ülkeyi yönetenler yönettikleri süre boyunca zenginleşirse kendi haklarını korurlar, vatandaşların değil. Siyaset halka hizmet etme aracıdır. Biz halka hizmet etmeyi hakka hizmet etmek gibi kutsal bir görev kabul ediyoruz.

"SOSYAL DEVLETİN GEREĞİNİ YERİNE GETİRECEĞİZ"

İki geceyi deprem bölgesinde geçirdim. Neler yaşandığını çok iyi biliyorum. O acıları ancak depremi yaşayanlar bilir. Acaba bir kişi daha kurtulur mu diye hepimiz dua ettik. Yıkılan evlerini, dükkanlarını, ahırlarını hepsini sıfırdan yapacağız, bir kuruş bile almadan teslim edeceğiz. Depremzede kardeşlerime sözüm var. Sosyal devletin gereğini yerine getireceğiz. “Binayı yaptık, çürükmüş, size sattık, efendim size yeni bina yapacağız, 20 yıl taksitle ödeyeceksin.” Bina sağlam diyen sensin, sağlam dedin diye ben gittim aldım. Benim ne günahım var?

"MİLLETİN İRADESİNE GÜVENİYORUM"

Milletin iradesine güveniyorum, ferasetine güveniyorum. Hep birlikte sandığa gideceğiz, yeni bir Türkiye’yi, güzel, ahlaklı, adaletli Türkiye’yi yeniden inşa edeceğiz.