Gazeteciyi dövdürdüğü iddia edilen DEÜ Rektörü Nükhet Hotar, büyükelçi oldu

Gazeteciyi dövdürdüğü iddia edilen DEÜ Rektörü Nükhet Hotar, büyükelçi oldu
İzmir'de kendisi hakkında yazılar yazan Gazeteci Süleyman Gencel'i dövdürdüğü iddia edilen Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Nükhet Hotar, büyükelçi oldu.Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan yeni kararnamedeki...

İzmir'de kendisi hakkında yazılar yazan Gazeteci Süleyman Gencel'i dövdürdüğü iddia edilen Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Nükhet Hotar, büyükelçi oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan yeni kararnamedeki siyasi atamalar dikkat çekti. Daha önce AKP'de çeşitli kademelerde görev almış Nükhet Hotar ve Ahmet Misbah Demircan'a, Erdoğan tarafından büyükelçi unvanı verildi. Hotar, iki dönem AKP milletvekilliği yaparken, Demircan ise 15 yıl boyunca AKP'den Beyoğlu belediye başkanlığı yaptı.

Eski AKP milletvekili olan Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, Akdeniz için Birlik nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Özel Temsilcisi olarak görevlendirildi, aynı zamanda büyükelçilik unvanı verildi. Kararnamede, AKP'den eski Beyoğlu Belediye Başkanı olan Kültür Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan ve Emrullah İşler'in de aralarında olduğu 11 isim büyükelçiliğe atandı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.

Karara göre, Tunus Büyükelçiliğine Ahmet Misbah Demircan, Kuzey Makedonya Büyükelçiliğine Fatih Ulusoy, Slovak Cumhuriyeti Büyükelçiliğine Erkan Özoral, Portekiz Büyükelçiliğine Haldun Koç, Suudi Arabistan Büyükelçiliğine Emrullah İşler atandı. Erdoğan'ın imzasıyla, İslam İşbirliği Teşkilatı Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilciliğine ise Cenk Uraz atandı.

Hotar'ın gazeteciyi dövdürdüğü iddia edilmişti!

Büyükelçi unvanı verilen Nükhet Hotar hakkında, geçtiğimiz günlerde Arjantin'de tutuklu bulunan suç örgütü lider Serkan Kurtuluş tarafından çarpıcı iddialarda bulunulmuştu.

Nükhet Hotar hakkında yazdığı yazılarla gündeme gelen Gazeteci Süleyman Gencel, 2013 yılında ofisi basılarak kimliği belirsiz kişilerce darp edilmişti.

Aradan geçen 7 yılın ardından ise Gencel’in darp edilmesine ilişkin yeni bir iddia gündeme gelmişti.

Adı “FETÖ borsası” davasında da geçen İzmir merkezli bir suç örgütünün lideri Serkan Kurtuluş, 2020 yılında Arjantin'de yakalanmıştı Kurtuluş yakalanmasının ardından tutulduğu cezaevinde İzmir’deki  bir çok kirli ilişkiye dair bilgiler vermişti. Bunlardan biri de Süleyman Gencel’in darp edilmesi olayıydı. Gencel’in AKP Rektör Hotar tarafından darp ettirildiğini iddia eden Kurtuluş, bu olayı da bizzat kendisinin gerçekleştirdiğini söylemişti.

TIKLAYIN | Suç örgütü lideri Serkan Kurtuluş: DEÜ Rektörü Hotar’ın talimatıyla Gazeteci Gencel’e saldırdım