CHP'li Yavuzyılmaz'dan İliç'e ilişkin çarpıcı paylaşımlar: Facianın belgelerini yayınladı

CHP'li Yavuzyılmaz'dan İliç'e ilişkin çarpıcı paylaşımlar: Facianın belgelerini yayınladı
CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda İliç'teki altın madeninde meydana gelen faciaya ilişkin ifade tutanaklarını paylaştı.CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz...
CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda İliç'teki altın madeninde meydana gelen faciaya ilişkin ifade tutanaklarını paylaştı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz sosyal medya hesabından, göçük altında kalan 9 işçiye halen ulaşılmayan Erzincan İliç’teki madende yaşanan felakete dair ifade tutanaklarına ulaştığı bilgisini paylaştı.

İliç'te meydana gelen maden faciası sonrasında olayın yaşandığı yere giden ve gerçekleşen felakette sorumluluğu bulunan isimleri yaptığı belgeli paylaşımlarla gün yüzüne çıkaran CHP'li Deniz Yavuzyılmaz yine çarpıcı bir paylaşımda bulundu.

"Erzincan İliç’te Anagold’un işlettiği altın madeninde yaşanan felaketle ilgili ifade tutanaklarına ulaştık" diyen Yavuzyılmaz, tutanaklarda öne çıkan ifadeleri ve yapılan resmi açıklamalardaki tutarsızlıkları da ortaya koydu.

İşte Yavuzyılmaz'ın yaptığı o paylaşım:

Çatlaklar olay günü sabah tespit edildi. Buna rağmen 12.00-12.15 arasında patlatma yapıldı!

Yığın liç sahasında 8 metre olması gereken basamak yükseklikleri aşıldı!

Yığın liç sahası tasarımında hata şüphesi var!

İlk kayma 33. basamakta oldu!

Oysa Anagold’un resmi internet sitesine göre, yığın liç sahasının her fazının her biri 8 metre yüksekliğine sahip 8 basamaktan oluşmalıydı.

Buna göre hesaplandığında 4 fazda maksimum 32 basamak olması gerekiyordu.

Ancak ifadelerde proje şirketinin 36 basamağa kadar çıkma yetkisi verdiği belirtiliyor.

Eğer Çevre, Enerji ve Çalışma Bakanlıkları sahanın bu durumunu denetlemediyse ve üretim baskısı yaratan bu tasarım değişikliğine onay verdiyse,

Bunun adı cinayettir!