Adalet ısrarı

Adalet ısrarı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 5 yıldır tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve 4 yıldır tutuklu bulunan iş insanı Osman Kavala’ya ilişkin olarak, “Haksız yere içeride tutulan Demirtaş...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 5 yıldır tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve 4 yıldır tutuklu bulunan iş insanı Osman Kavala’ya ilişkin olarak, “Haksız yere içeride tutulan Demirtaş ve Kavala var, benim vicdanım kabul etmiyor” dedi.

Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü:
“Belki onlar hayatlarının hiçbir döneminde CHP de duymadılar, oy da vermediler. Ama bizim görevimiz adalettir, haksızlığa karşı durmaktır. Onların tek suçu var pasaportları ABD pasaportu değil. Olsaydı bir telefonla çıkarlardı, apronda uçak beklerdi. Böyle bir rezaletle Türkiye hiç karşı karşıya kaldı mı? Demokrasinin gereği olarak onların zaten içeride tutulmaları yanlış.”

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Joe Biden’ın görüşmesine de değinerek, “Erdoğan Biden’la görüşüyor, Türkiye’ye geliyor. 180 derece karakteri değişmiş. Biden’ı görürken gözleri gülüyordu, Türkiye’ye gelirken çatık kaşlı. Kağıt toplayıcısını dövdürüyorlar. En fakire güç gösterisi yapıyorlar. Dışarıda yapamıyor, burada yapıyor” yorumunu yaptı.

Kılıçdaroğlu ayrıca “AYM ve mahkeme kararlarını uygulamayan bürokratları devletin bürokrasinin içinde tutmayacağım. Açık ve net söylüyorum. Mahkeme kararını uygulamak her devletin temel görevidir. Devletin temeli adalettir. Kimsin sen hâkim misin? Senin yerin saraydan kardeşim” dedi.