Adı Özgür ama soyadı çok garip olan kişiyle ilgili avukatlarımız dava açacak

Adı Özgür ama soyadı çok garip olan kişiyle ilgili avukatlarımız dava açacak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan ziyareti öncesinde havalimanında basın toplantısı düzenledi.Gezi Parkı davasında çıkan kararlar ardından CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in ifadelerinin hatırladığı...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan ziyareti öncesinde havalimanında basın toplantısı düzenledi.

Gezi Parkı davasında çıkan kararlar ardından CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in ifadelerinin hatırladığı Erdoğan, avukatları aracılığıyla manevi tazminat davası açılacağını söyledi.

Erdoğan, “Adı Özgür ama soyadı çok garip olan kişi hakkında avukatlarımız davalarını açıp, Türkiye Cumhuriyeti’nin cumhurbaşkanına hakaret yapılabilir mi, yapılamaz mı bakacak” dedi.

Cumhurbaşkanı, iş insanı davada verilen karara yerli yabancı herkesin saygı duyması gerektiğini söyledi.

Dava kararının AİHM’e taşınması ihtimaline de değinen Erdoğan şöyle konuştu:
“Bunlar uluslararası hukuku bilmiyor. AİHM’lik iş kalmadı. Bitti. Hüküm giydi çünkü. AİHM alacak, bakacak ama hüküm giydi diyecek ama masadan kaldıracak. Ve Türkiye’de özellikle yerli Soros, Gezi olaylarının koordinatörlüğü sebebiyle devleti hiçe sayan, devletin kurumlarına saldıran bunun bedelini ödeyecektir. Olay bu.”

TÜRMEN: AİHM İÇİN FARK ETMEZ
Kavala’nın hüküm giymesinin AİHM ve Avrupa Konseyi’ndeki süreci nasıl etkileyeceği konusunda T24’e konuşan eski AİHM Yargıcı Rıza Türmen ise aksi görüşte.

Türmen, şunları söyledi:
“Türkiye, kararla birlikte Kavala’nın tutuklu statüsünden çıkıp hükümlü statüsüne girdiğini, ortada uygulanmayan bir dava da kalmamıştır savunması yapabilir. Bu görüşün AİHM tarafından kabul edileceğini hiç sanmıyorum. Kaldı ki 18. Maddeden mahkumiyet. İktidarın, Kavala’yı susturmak için bu yola gittiği mahkumiyeti. AİHM açısından şartlar şimdi de geçerli. Hürriyetinden yoksun olma durumu var. Tutuklu mu hükümlü mü olduğu hiç mi hiç fark etmez AİHM için.”

Kendisini İsmet Özel’e havale ediyorum
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel katıldığı canlı yayında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yanıt verdi.

Özel, “Erdoğan, bana nanik mi yapacak? Soy ismimiz çok garipse kendisini İsmet Özel’e havale ediyorum. Kişisel bir saldırı var. Ona İsmet Özel yanıt versin. Büyük bir art niyet içinde olduklarını görüyorum. Prompterdan konuşmuyorsa konuşmasının elde tutulacak hiçbir yanı yok” ifadelerini kullandı.