AFAD, Erzincan’daki arama kurtarma çalışmalarının fotoğrafını paylaştı

AFAD, Erzincan’daki arama kurtarma çalışmalarının fotoğrafını paylaştı
Anagold’a ait madende yaşanan facianın ardından 9 işçiyi arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) resmi sosyal medya hesabından, arama kurtarma çalışmalarının fotoğrafları...
Anagold’a ait madende yaşanan facianın ardından 9 işçiyi arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) resmi sosyal medya hesabından, arama kurtarma çalışmalarının fotoğrafları paylaşıldı.

Gazete Pencere Haber Merkezi

Dün Erzincan İliç’te Anagold’a ait madende yaşanan facianın üstünden 2 gün geçti. Yaşanan facianın ardından 9 işçi toprak altında kaldı. 9 işçiye arama ve kurtarma çalışmaları sürerken AFAD, bölgedeki çalışmaların fotoğraflarını resmi sosyal medya hesabından paylaştı.

AFAD’ın sosyal medya paylaşımı şu şekilde;

Dün İliç ilçemizde bir maden ocağında toprak kayması meydana gelmiş, ilk belirlemelere göre 9 vatandaşımız göçük altında kalmıştır.

İlk andan itibaren Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) çerçevesinde ilgili tüm kurum ve kuruluşlarımız ivedilikle harekete geçirilmiş olup bölgeye personel, araç ve ekipman sevk edilmiştir.

Toprak kaymasının meydana geldiği bölgede, profesyonel ekiplerimiz tarafından tam donanımlı cihazlarla havadan ve karadan alan tarama ve arama kurtarma çalışmaları aralıksız devam etmektedir.