Ahmet Ercan 2 ili işaret etti: 7.1 deprem ve tsunami uyarısı

Ahmet Ercan 2 ili işaret etti: 7.1 deprem ve tsunami uyarısı
Prof. Dr. Ahmet Ercan, Muğla ve Muş'ta görülebilecek depremlere karşı uyarıda bulundu. Ercan, Muğla'da 7.1 ve Muş'ta 6.7 büyüklüğünde bir deprem olabileceğini belirterek, "Muğla deniz kıyılarında Güney Ege dalma batma kuşağı...

Prof. Dr. Ahmet Ercan, Muğla ve Muş'ta görülebilecek depremlere karşı uyarıda bulundu. Ercan, Muğla'da 7.1 ve Muş'ta 6.7 büyüklüğünde bir deprem olabileceğini belirterek, "Muğla deniz kıyılarında Güney Ege dalma batma kuşağı depremlerinde süpürtü (tsunami) olasılığı var" dedi.

Prof. Dr. Ahmet Ercan, deprem riski taşıyan illere yenilerini ekledi. Ercan, Muğla'da 7.1 deprem beklediğini belirterek "Muğla deniz kıyılarında Güney Ege dalma batma kuşağı depremlerinde süpürtü (tsunami) olasılığı var" uyarısı yaptı.

Alfabetik sırayla illerde beklenen en büyük depremleri paylaşan Ercan son paylaşımında şunları kaydetti:

"Şu illerin gelecekte görebileceği en büyük deprem; Malatya; M6,7 (artık deprem uzun süre olmaz) Kırklareli; <M5.0, Manisa; M6.9, Mardin; <M5.0, Muğla; M7.1, Muş; M6.7. Muğla deniz kıyılarında Güney Ege dalma batma kuşağı depremlerinde süpürtü (tsunami) olasılığı var."