Ahmet Ercan iki ilin daha deprem riskini açıkladı

Ahmet Ercan iki ilin daha deprem riskini açıkladı
Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Övgün Ahmet Ercan, her gün en büyük depremin yaşanabileceği illeri ve büyüklüklerini paylaşmaya devam ediyor. Ercan, sıraladığı illere bugün iki il daha ekledi.Prof. Dr. Ercan, Iğdır'da en...

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Övgün Ahmet Ercan, her gün en büyük depremin yaşanabileceği illeri ve büyüklüklerini paylaşmaya devam ediyor. Ercan, sıraladığı illere bugün iki il daha ekledi.

Prof. Dr. Ercan, Iğdır'da en fazla 6,5, Isparta'da ise 7 büyüklüğünde deprem meydana gelebileceğini belirti. Ercan, sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:

"Gelecekte görülebilecek en büyük deprem büyüklüğü; Iğdır M6,5, Isparta M7,0. Sarsıntılardan korunmak için sulak, verimli ovalardaki yapılar kayalık yerlere taşınmalıdır."

Prof. Dr. Ercan, tüm deprem bölgesinde artçı sarsıntıların süreceğine de dikkat çekerek, orta ve ağır hasarlı yapılara girilmemesi uyarısında bulundu. Ercan, bugüne kadar sıraladığı 42 ilin dışında 'ivedi bir ana deprem' beklemediğini ifade etti.

'Suriye-Hatay sınırında ileride 7 büyüklüğünde deprem olabilir'

Öte yandan 6 Şubat depremlerinde en büyük yıkımın gerçekleştiği Hatay'da incelemelerde bulunan Prof. Dr. Ahmet Ercan, kentteki yeni deprem riskine ilişkin şu açıklamayı yaptı:

"Pazarcık’tan güneye doğru sarkan, Ölüdeniz Kırığı parçaları olan Yesemek ile Afrin kırıkları ileride Hatay-Suriye sınırında 7 dolayında deprem yapabilir. Önlem; tüm Hatay’daki yapılaşmaların kayalık kesimlere çekilmesi, sulak tarım alanları ile ovaların boşaltılmasıdır.

Bugün de Hatay’da incelemelerimi sürdüreceğim. Hatay, haşata dönmüş. Birinci önemde kıran(afet) alanı ilan edilmelidir."