AK Partili belediyenin acayip ihale dosyası: Baklava, uçak yolculuğu, tekne turu...
AK Partili Gaziantep Belediyesi'nin ihale dosyasında en az 86 uçak yolculuğu, 5 yıldızlı otellerde konaklama, “business” uçuş seçeneği, bin dilim baklava ve Rumkale’de tekne turları yer aldı.
GAZETE PENCERE - Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin 146 kalemlik kültür-sanat organizasyonu ihalesi 24 Ağustos’ta yapılacak.
Ancak ihale dosyasında etkinliklerin başlangıç tarihi 3 Ağustos olarak belirtildi. Dosyada en az 86 uçak yolculuğu, 5 yıldızlı otellerde konaklama, “business” uçuş seçeneği, bin dilim baklava ve Rumkale’de tekne turları yer aldı.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür, Sanat ve Bilim Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan “Kültür Sanat Etkinlikleri Organizasyonu Hizmet Alımı İşi” ihalesi 24 Ağustos’ta yapılacak. İhale kapsamında toplam 146 farklı kalem için teklif alınacak.
İhale henüz yapılmadığı için belediyenin bu organizasyonlar için ödeyeceği toplam tutar ise belli değil. Listenin önemli bir bölümünü ulaşım giderleri oluşturdu. Misafirler için en az 86 uçak yolculuğu planlandı. Ulaşımın sanatçılar, konuklar, uzmanlar ve etkinliklerde görev alacak ekipler için kullanılacağı belirtildi.
Cumhuriyet'te yer alan habere göre; İhalede konaklama için de geniş bir bütçe kalemi ayrıldı. Gaziantep’e gelecek konuklar için 5 yıldızlı otellerde 20 tek kişilik, 20 çift kişilik geceleme istendi. Dört yıldızlı oteller için de 20 geceleme ayrıldı.
İhale dosyasındaki en dikkat çekici bölümlerden biri ise özel uçuş ve konaklama talepleri oldu. Belediyenin ihtiyaç görmesi halinde konuklar için “business” gibi özel uçuş seçenekleri talep edebileceği belirtildi. Bu durumda ortaya çıkacak giderin yüklenici tarafından karşılanması istendi.
BİN DİLİM BAKLAVA
İhalenin dikkat çeken bir başka bölümü ise yiyecek ve ikram listesi oldu. Festival, fuar ve tanıtım etkinliklerinde dağıtılmak üzere bin adet tek dilimlik kutulu baklava ile 500 paket antepfıstığı alınacak. Tekne turu da listede İhalede iki küçük ve bir büyük olmak üzere üç tekne kiralanması da öngörüldü.
Teknelerin Rumkale’de yapılacak gezilerde kullanılacağı belirtildi.
Buna göre iki adet 20 kişilik ve bir adet 50 kişilik tekne kiralanabilecek.
İhale belgelerinde yer alan tarihler ise soru işareti yarattı. Etkinliklerin 3 Ağustos ile 31 Aralık 2026 arasında düzenleneceği yazıldı. Ancak ihale 24 Ağustos’ta yapılacak. Buna göre organizasyon için belirlenen başlangıç tarihi, ihale tarihinden 21 gün önceye denk geliyor.
Kaynak:Haber Merkezi