AKP adaylarını 5 Ocak'ta açıklayacak

AKP adaylarını 5 Ocak'ta açıklayacak
AKP'nin 5 Ocak'ta İstanbul ve Ankara'daki belediye başkan adaylarını açıklayacağı; İstanbul'da Ali Yerlikaya, Ankara'da ise Turgut Altınok isimlerinin ağır bastığı belirtildi.AKP, İstanbul ve Ankara’daki belediye başkan adaylarını...

AKP'nin 5 Ocak'ta İstanbul ve Ankara'daki belediye başkan adaylarını açıklayacağı; İstanbul'da Ali Yerlikaya, Ankara'da ise Turgut Altınok isimlerinin ağır bastığı belirtildi.

AKP, İstanbul ve Ankara’daki belediye başkan adaylarını 5 Ocak’ta açıklayacak. Ankara’da Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok’un ortak adaylığının kesinleştiği iddia edildi. Ankara kulislerinde Altınok'un aday olması halinde eski Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek'in alacağı tutum merak ediliyor. Altınok ile Gökçek'in aralarının iyi olmadığı belirtiliyor.

Sözcü yazarı İsmail Saymaz'ın aktardığına göre, İstanbul’da ise İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın yüzde 70, Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan’ın yüzde 30 şanslı olduğu ifade ediliyor. Eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu’ya şans verilmiyor. Yerlikaya’nın ise adaylığa soğuk baktığı belirtiliyor.

(Yazının tamamı)