AKP Ankara adayı Altınok, Keçiören’de ne vaat ettiyse tersini yaptı: İşten çıkarmam dedi çıkardı, zam dedi yapmadı

AKP Ankara adayı Altınok, Keçiören’de ne vaat ettiyse tersini yaptı: İşten çıkarmam dedi çıkardı, zam dedi yapmadı
“Kimseyi işten çıkarmayacağız" ve "Personele zam yapacağız" vaadinde bulunan Turgut Altınok'un 2019 seçimlerinden sonra 600 personeli işten çıkardığı ve Keçiören Belediyesinde sendika olmadığı ortaya çıktı.Özlem KaraDün...
“Kimseyi işten çıkarmayacağız" ve "Personele zam yapacağız" vaadinde bulunan Turgut Altınok'un 2019 seçimlerinden sonra 600 personeli işten çıkardığı ve Keçiören Belediyesinde sendika olmadığı ortaya çıktı.

Özlem Kara

Dün gerçekleşen AKP aday tanıtım toplantısında Erdoğan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayının Turgut Altınok olduğunu duyurdu. Altınok, Belediye Başkan adaylığının duyurulmasının ardından ilk seçim vaadini ABB işçilerine verdi. Altınok, “Hiç kimsenin ekmeğiyle, rızkıyla oynamayacağız. Maaşlarınız düşük onu dillendirdim, şu an büyükşehir belediyemizdeki birçok birimlerdeki işçilerimizin aldığı maaşları biliyoruz. İşçi kardeşlerimizin maaşlarına zam yapacağız” dedi.

Keçiören Belediye Başkanlığına 2015 yerel seçimlerinde Büyük Birlik Partisi bünyesinde aday olan Altınok,  yüzde 30.30 oy alıp seçimi kaybetmişti. 2019 yerel seçimlerinde AKP adayı olarak Keçiören Belediyesi’ne talip olan Altınok, yüzde 63.65 oy alarak seçimi kazanmıştı. 31 Mart yerel seçimlerinde büyükşehir belediyesi personeline ‘Kimseyi işten çıkarmayacağız” vaddi veren Altınok, 2019 yılında Keçiören Belediyesi’ne seçilmesinin hemen ardından AKP’li eski Belediye Başkanı Mustafa Ak döneminde işe alınan 600 personeli işten çıkardığı öğrenildi.

Vaatleri arasında ‘personele zam’ vurgusu yapan Altınok’un mevcut Keçiören Belediyesi’nde işçileri 18 bin liraya çalıştırdığnı ve işçilerin sendikalaşma hakkına izin vermediği ortaya çıktı.