AKP Çukurova İlçe Başkanlığı'na saldıran şahsın ifadesi ortaya çıktı

AKP Çukurova İlçe Başkanlığı'na saldıran şahsın ifadesi ortaya çıktı
AKP Çukurova İlçe Başkanlığı binasına ateş açan Erdem Kaya'nın ifadesi ortaya çıktı. 24 yaşındaki saldırgan, 3500 TL'ye bir pompalı tüfek aldığını ve çelik yelek giydiğini söyledi, "İçeride kimseyi göremedim. Tabela...

AKP Çukurova İlçe Başkanlığı binasına ateş açan Erdem Kaya'nın ifadesi ortaya çıktı. 24 yaşındaki saldırgan, 3500 TL'ye bir pompalı tüfek aldığını ve çelik yelek giydiğini söyledi, "İçeride kimseyi göremedim. Tabela ve parti camlarına doğru ateş ettim" dedi.

Erdem Kaya ifadesinde olayı şöyle anlattı: "3500 liraya aldığım tüfeği gitar çantasına koydum. Birkaç yıl önce aldığım çelik yeleği giydim. Eve yakın olan AK Parti binasına ateş etmeye karar verdim. İçeride kimseyi göremedim. Fişek bitene kadar ateş ettim. Tabela ve parti camlarına doğru ateş ettim. Bitince yedek şarjörümü de taktım."

NE OLMUŞTU?

Erdem Kaya, Adana Çukurova'da, 20 Nisan'da saat 16.00 civarında, AKP'nin ilçe başkanlığına silahlı saldırı gerçekleştirdi. Pompalı tüfekle 12 el ateş eden Kaya, binanın kapısını açamayınca elindeki tüfeği bıraktı ve yürümeye başladı. Yakalana saldırgan, polis aracına bindirildiğinde, "Atatürk için yaptım. CHP'nin binasına sıktılar. Kimin sıktığını bilirler. Cesur olun, cesur. Türkiye cesur olsun" dedi. Saldırganın depremde evinin hasar gördüğü ve boşaltıldığı öğrenildi. Olaya ilişkin soruşturma sürüyor.