AKP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen: Anketlerin çoğunda Mansur Bey önde çıkıyor

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen: Anketlerin çoğunda Mansur Bey önde çıkıyor
AKP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen katıldığı programda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ve AKP'nin oy oranıyla ilgili konuşan Şen, "Cumhurbaşkanımız'ın yüzde 52, Cumhur İttifakı'nın 50'nin üzerinde. AK Parti olarak bizim...
AKP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen katıldığı programda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ve AKP'nin oy oranıyla ilgili konuşan Şen, "Cumhurbaşkanımız'ın yüzde 52, Cumhur İttifakı'nın 50'nin üzerinde. AK Parti olarak bizim oy oranımız yüzde 41-42" ifadelerini kullandı. Şen, Ankara'daki oy oranlarına ilişkin, "Anketleri ben de görüyorum. Anketlerinde çoğunda Mansur Bey önde çıkıyor." dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, CNN TURK canlı yayınında gündeme ilişkin sorulara cevap verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ve AKP'nin oy oranıyla ilgili konuşan Şen, "Cumhurbaşkanımız'ın yüzde 52, Cumhur İttifakı'nın 50'nin üzerinde. AK Parti olarak bizim oy oranımız yüzde 41-42" ifadelerini kullandı.

Şen'in konuşmasından öne çıkan başlıklar bu şekilde:

"AK Parti yapı sökümü yapmıştır siyasette"

Cumhurbaşkanımız'ın yüzde 52, Cumhur İttifakı'nın 50'nin üzerinde. AK Parti olarak bizim oy oranımız yüzde 41-42. 34'e düştüğünde bu ekranlarda çıkıp bunu da söyledim. Doğru neyse onu söylerim. Bizim söylediğimiz doğruya doğrudur. Biz AK Parti olarak adım adım yükseliyoruz. Bunun gereklerini yerine getiriyoruz. AK Parti yapı sökümü yapmıştır siyasette. Yıkmadan yeniden yapmıştır.

"2028 seçimlerine hazırlanıyoruz"

Bir parti 2028 seçimlerine hazırlanıyor. 2053'e kadar bütün bakanlıklar ne yapacağını, sıfır emisyonla nasıl yapılacağınız biliyor. Bakın 2053'ü planlıyoruz. 3 ay 5 ay sonra aday yapacağınız kişiyi daha bilmiyorsunuz, biz seçimi gün gün planladı. Siyasi olarak 2028 seçimleri planlıyoruz şimdiden.

Her aday adayı, kendisini aday olarak da görür. Ama bu öz saygının gerekliliğidir. Ama oradaki mertebeyi iyi ayarlamak lazım. Cumhurbaşkanımızın 3,4 kat gerisinden gelen isimler var. 2. sırada Kılıçdaroğlu var.

"Mansur Bey önde çıkıyor"

Ankara bir başkent. Başkent ışıltısını kaybetti, yavaşladı. Vatandaş buradan bakıyor. Anketleri ben de görüyorum. Anketlerinde çoğunda Mansur Bey önde çıkıyor. Bazılarında ise Sayın Turgut Bey önde çıkıyor. Biraz zamana ihtiyacımız var. Adaylar daha yeni kendilerini ortaya koymaya başladılar. Biraz adayların sahada kendilerini göstermesini bekleyelim ve görelim diye söylüyorum.