AKP Genel Başkanları arası görüş ayrılığı Binali Yıldırım Erdoğan’ı destekledi

AKP Genel Başkanları arası görüş ayrılığı Binali Yıldırım Erdoğan’ı destekledi
AKP içinde Genel Başkanların görüş ayrılıkları dikkat çekiyor. Hayati Yazıcı Yargıtay kararını eleştirirken Binali Yıldırım, Erdoğan’ın sözlerini tekrarladıYargıtay’ın AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmasının...

AKP içinde Genel Başkanların görüş ayrılıkları dikkat çekiyor. Hayati Yazıcı Yargıtay kararını eleştirirken Binali Yıldırım, Erdoğan’ın sözlerini tekrarladı

Yargıtay’ın AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmasının yansımaları devam ediyor.

Can Atalay hakkında hak ihlali kararı veren üyeler için yapılan bu suç duyurusu sonrası AKP içinde çatlak sesler çıkmıştı. AKP Genel Başkan Yardımcısı Binali Yıldırım, Erdoğan’ın Yargıtay-AYM krizi hakkında söylediklerine destek çıktı.

Yıldırım şu ifadeleri kullandı:

“Yüksek mahkemelerin bir dava üzerinden birbirleriyle davalık olması adalete olan güveni zedelemektedir. Bu durum; vatandaşın gündemi, öncelikleri ve beklentisi ile örtüşmüyor. Hukuk devleti olgusu, millet olarak en büyük güvencemizdir. Çözüm yeri TBMM’dir.”

Yazıcı eleştirmişti

AKP’nin bir diğer Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ise bu krizde AYM tarafında yer alarak Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin Can Atalay için aldıkları "ihlal" kararı nedeniyle AYM üyelerine yönelik suç duyurusuna tepki göstermişti.

Yazıcı, Yargıtay kararı açıklandıktan sonra “Öyle olaylar olur ki, analiz yapmak için, konuşsan da konuşmasan da sorun olur. Hiç ve asla olmaması gereken öylesi bir olay yaşıyoruz. Yazık, çok yazık. Devleti oluşturan erkler, sorun çözümler. Asla sorun üretmez, üretemez. Birbirini çelmeleyemez." demişti.

Erdoğan’ın sözleri

Yargıtay’ın aldığı kararı savunan Cumhurbaşkanı Erdoğan ise bu krizde partiden çıkan çatlak seslere ilişkin ise “yanlış yapıyorlar” demişti.

Erdoğan’ın parti içine söylediği sözler şöyle:

"Eğer partimden bazı arkadaşlar da burada Yargıtay'ı yerip, Anayasa Mahkemesi'ne övgüler düzüyorsa onlar da yanlış yapıyorlar. Bizim birimiz hepimiz, hepimiz birimiz anlayışıyla hareket etmemiz lazım.

Buralarda kalkıp da birilerine şirin görünmenin anlamı yok. Son olarak şunu da vurgulamak isterim ki, Anayasa yapma yetkisi Yüce Meclisimizindir ve bu yetkisini devredemez. Kimse de milletin iradesi ile oluşmuş meclisin bu mutlak yetkisine el uzatamaz."