AKP'den istifa eden Mücahit Birinci: 'Kapki'ye 2 milyon değil 10 milyon deme niyetindeydim' dedi
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, eski AKP MKYK Üyesi, avukat Mücahit Birinci’nin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi soruşturması kapsamında tutuklanan iş insanı Murat Kapki ile 31 Temmuz 2025’te görüştüğünü öne sürdü. Özel’e göre Birinci, Kapki’ye 1,5 sayfalık bir ifade tutanağı uzatarak “Bunu imzalayacaksın ve 2 milyon dolar vereceksin, buradan çıkacaksın” dedi.
Özel ayrıca Kapki’nin, Birinci’den şikâyetçi olduğunu gösteren belgeyi de kamuoyuyla paylaştı.
İstifa etti
İddiaların ardından AKP İstanbul İl Başkanlığı, Mücahit Birinci’nin “siyasi nüfuzunu kullanarak menfaat temini teklif ettiği” ve sosyal medya üzerinden hakaret içerikli paylaşımlar yaptığı gerekçesiyle disipline sevk edilmesine karar verdi. Parti tüzüğünün 117. maddesine aykırı davrandığı belirtilerek Birinci hakkında “kesin ihraç” talebi istendi.
Kararı internet sitelerinden öğrendiğini belirten Birinci, “Sayın Cumhurbaşkanımızı rahatlatmak için partimden direkt istifa ederim” açıklamasını yaparak AKP’den ayrıldığını duyurdu.
“2 milyon dolar azdı” çıkışı
Birinci, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ise “ironidir” notuyla, “Kapki’ye 2 milyon dolar vekâlet ücreti inan az. 10 deme niyetindeydim. Ama o aşamaya gelemedik” ifadelerini kullandı.
Mücahit Birinci sosyal medyadaki mesajının ardından ise “ironidir diye altyazı koyalım. Malum anlayışı kıtlar var” diye açıklama yaptı.

Kaynak:Haber Merkezi