AKP’li Ataman: Yeni Anayasa’da Kürtlerin adı geçebilir, bazı kapılar açılacak
AKP Diyarbakır Milletvekili Suna Kepolu Ataman, PKK’nin silah bırakma kararından önce Rudaw’a verdiği röportajda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ataman, hem sürecin arka planına hem de yeni anayasa hedeflerine dair değerlendirmelerde bulundu.
PKK’nin feshiyle birlikte Türkiye’nin yeni bir döneme gireceğini ifade eden Ataman, “AK Parti ve Cumhur İttifakı, PKK’nin silah bırakmasını ve kendini feshetmesini istiyor. Bundan sonra parlamentonun sırtına bazı sorumluluklar yüklenecek” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın uzun süredir dillendirdiği “sivil anayasa” hedefini hatırlatan Ataman, “Bu anayasa darbe döneminden kalma bir metindir. Değişmesi gerekiyor. Tahmin ediyorum ki yeni anayasada Kürtlerin adı geçecek ve bazı kapılar açılacak” şeklinde konuştu.
Süreçte Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) de kritik bir rol oynadığını belirten Ataman, “Devlet Bahçeli çivisini gökyüzüne çaktı, çağrısı o kadar büyüktü ki hepimizin içine umut düştü” ifadelerini kullandı.
PKK’nin olası talepleriyle ilgili olarak, “Elbette onların da bazı talepleri olacaktır ama henüz bize ulaşmış resmi bir şart listesi yok. Ancak DEM Parti daha önce bazı talepleri dile getirmişti” diyen Ataman, yeni anayasanın Kürtlerle Türklerin kardeşliğini anayasal güvence altına alabileceğini vurguladı.
Ataman, sürecin başarıya ulaşıp ulaşmayacağına dair soruya ise şu yanıtı verdi:
“Dünyanın Kürt ve Türk kardeşliğini istediğine inanmıyorum çünkü biliyorlar ki bu halklar bir araya gelirse kendi kaderlerini belirleyecekler. Ama artık kimse bu kardeşliğin önünü kesemeyecek.”
Kaynak:Haber Merkezi