AKP'li Şamil Tayyar'a da deprem konutu çıktı, kendini savundu: Hak sahibi olarak başvurduk

AKP'li Şamil Tayyar'a da deprem konutu çıktı, kendini savundu: Hak sahibi olarak başvurduk
AKP’den üç dönem milletvekilliği yapan Şamil Tayyar’a deprem konutu çıktı. Şamil Tayyar kendini, "Hak sahibi olarak başvurduk, 85 metrekare 2+1 ev çıktı. Kardeşim oturacak" diye savundu.Yurttaşlar konteyner kentlerde ve çadırlarda...
AKP’den üç dönem milletvekilliği yapan Şamil Tayyar’a deprem konutu çıktı. Şamil Tayyar kendini, "Hak sahibi olarak başvurduk, 85 metrekare 2+1 ev çıktı. Kardeşim oturacak" diye savundu.

Yurttaşlar konteyner kentlerde ve çadırlarda yaşam mücadelesi verirken AKP Şanlıurfa Milletvekili Cevahir Asuman Yazmacı’nın ardından eski AKP Milletvekili Şamil Tayyar’a da deprem konutu çıktığı anlaşıldı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, 4 Şubat’ta "Gaziantep Deprem Konutları Kura Çekimi" düzenledi. Kura çekiminin İslahiye ilçesi bölümüne gelindiğinde ise ekranda Şamil Tayyar’ın adı belirdi. Tayyar’a 5’inci katta 2+1 daire çıktığı açıklandı.

BirGün'nden İsmail Arı'nın haberine göre; Şamil Tayyar ise kendisine deprem konutu çıktığını doğrulayarak şu açıklamayı yaptı: "Kurada 2+1 85 metrekare ev çıktı. Babamın iki katlı bahçeli bir evi vardı. Ev benim üzerime kayıtlıydı ve ağır hasar raporu vermişlerdi. Bir süre sonra da yıkıldı. Hak sahibi olarak deprem konutuna başvurduk. Kurada çıkan evi de kardeşim aldı."

Öte yandan Tayyar, 24, 25, ve 26'ncı dönem Gaziantep Milletvekilliği yapmıştı.

TIKLAYIN I AKP’li Milletvekili Yazmacı kendini savundu: Depremzedeyim, herkes gibi benim de evim yıkıldı

TIKLAYIN I  Şanlıurfa’da deprem konutları skandalı: AKP Milletvekiline çıkan konut AFAD’ın paylaşımında silindi