AKP'liler seçim gecesi hayal kırıklığı yaşadı: 'Teşkilatların acizliğinden kaybettik, lükse alıştık'

AKP'liler seçim gecesi hayal kırıklığı yaşadı: 'Teşkilatların acizliğinden kaybettik, lükse alıştık'
Yerel seçimlerde ikini parti konumuna düşen AKP'nin ilk kez seçim yenilgisi yaşaması seçmeninde büyük hayal kırıklığı uyandırdı. Seçim sonuçlarının faturasını AKP teşkilatlarına kesen partililer, "Teşkilatların acizliğinden...
Yerel seçimlerde ikini parti konumuna düşen AKP'nin ilk kez seçim yenilgisi yaşaması seçmeninde büyük hayal kırıklığı uyandırdı. Seçim sonuçlarının faturasını AKP teşkilatlarına kesen partililer, "Teşkilatların acizliğinden dolayı kaybettik, kimse çalışmadı" dedi.

Yerel seçimlere ittifaksız giren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), resmi olmayan sonuçlara birinci parti konumuna yükselerek 1977 yılından sonra bir ilke imza attı.

AKP ise yarışı ikinci sırada tamamladı ve 22 yıllık iktidarında ilk kez seçim yenilgisi aldı.

Türkiye genelinde CHP yüzde 37.8, AKP yüzde 35.5, Yeniden Refah Partisi yüzde 6.2, DEM Parti yüzde 5.7, MHP yüzde 5, İYİ Parti ise yüzde 3.8 oy aldı.

Seçim gecesi AKP Genel Merkezi önündeki dar alanda toplanan partililer, seçim sonuçlarını Medyascope’a değerlendirdi.

“Bizim için kötü bir sonuç oldu. AK Parti’ye gönül vermiş biri olarak konuşuyorum, teşkilatların acizliğinden bu duruma düştük. Kimse çalışmadı. Reis’in yaptıklarına karşın teşkilat arkasında durmadı.”

Neden durmadılar?

“İl başkanından ilçe başkanına milletvekillerine kadar herkese sesleniyorum. Biz şaşaaya alıştık. Lükse alıştık. Biz şu anda halka tepeden bakıyoruz vatandaşın içinde değiliz.”

İnsanlara tepeden bakan kim?

“Kendi içimizdekiler. Biz vatandaşın içine giremedik vatandaşa eğilemedik vatandaşın sorunlarıyla muhatap olamadığımız için biz şu an bu haldeyiz. Biz Reis için buradayız Reis’e destek vermek için buradayız, sonuna kadar ölene kadar Reis’in arkasındayız.”