AKP'nin İstanbul adayı Süleyman Soylu mu olacak?

AKP'nin İstanbul adayı Süleyman Soylu mu olacak?
2024 yerel seçimleri yaklaşırken adaylıklar konusunda tartışmalar da hız kazanıyor. Büyükşehirler için, özellikle İstanbul ve Ankara için olası aday isimleri ortaya atılıyor. İstanbul'un mevcut belediye başkanı Ekrem İmamoğlu...

2024 yerel seçimleri yaklaşırken adaylıklar konusunda tartışmalar da hız kazanıyor. Büyükşehirler için, özellikle İstanbul ve Ankara için olası aday isimleri ortaya atılıyor. İstanbul'un mevcut belediye başkanı Ekrem İmamoğlu yeniden adaylık için olumlu ifadeler kullanırken AKP'nin İstanbul adayının kim olacağı ise merak konusu. İsmi geçenler arasında eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da var.

AKP İstanbul İl Başkanlığı'ndaki Milletvekilleri Toplantısı'na katılan AKP İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, burada yaptığı açıklamada yerel seçimlere ilişkin değerlendirmede bulundu.

Soylu, hakkında çıkan adaylık iddiaları için şu ifadeleri kullandı: "Yerel seçim tarihi bir seçimdir. İstanbul'u Cumhur İttifakı kazanacak."

"İstanbul'u geri almamız lazım"

"Ben de elimden gelen maksimum çabayı sarf edeceğim" diyen Soylu, "Adaylık diye bir şey düşünmedim, düşünmüyorum, düşünmeyeceğim. Partimizin belirleyeceği İstanbul adayı için hep beraber çalışmamız ve İstanbul'u geri almamız lazım" şeklinde konuştu.