AKP’nin kurucularından Yalçınbayır: Seçim sonuçlarına herkes saygı duymak zorunda

AKP’nin kurucularından Yalçınbayır: Seçim sonuçlarına herkes saygı duymak zorunda
AKP'nin kurucu Genel Sekreteri ve Abdullah Gül'ün Başbakanlığı sırasında Başbakan Yardımcılığı görevinde bulunan, eski TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Ertuğrul Yalçınbayır, 14 Mayıs seçimlerine ilişkin olarak, "Seçim...

AKP'nin kurucu Genel Sekreteri ve Abdullah Gül'ün Başbakanlığı sırasında Başbakan Yardımcılığı görevinde bulunan, eski TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Ertuğrul Yalçınbayır, 14 Mayıs seçimlerine ilişkin olarak, "Seçim sonuçlarına herkes saygı duymak zorundadır" dedi.

Seçme seçilme hakkının en önemli hak olduğunu belirten AKP'nin kurucularından Ertuğrul Yalçınbayır yaptığı açıklamada, "Seçme ve Seçilme Hakkı en önemli insan haklarından. Bu hakkın kullanımı ve sonuçlarına katlanımı insan onurundandır: Dokunulamaz ve vazgeçilemez. Sonuçlarına herkes saygı duymak zorundadır. Saygı ve sevgi bizi birbirimize bağlar. Sevgi ve saygı ile barış ve esenlik İçinde Hoşçakalın” dedi.

“BUNU BAŞARAMAZSAK DEMOKRATİK ÜLKELER ARASINDAKİ YERİMİZİ KORUYAMAYIZ”

AKP kurucularından eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış da seçimlerin güvenliği ile ilgili paylaşımda bulundu. Yakış, “Ben, bu ileri yaşımda, Türkiye'yi seçimlerin bir şölen havasına dönüştürebildiğimiz bir ülke haline getiremezsek çok üzüleceğim” dedi.

Türkiye gibi 75 yıllık çok-partili demokrasi tecrübesi olan bir ülke için seçimlerin halen bir kavga ortamında yürütülüyor olmasına çok üzülüyorum. Seçimi medenî bir rekabet vesilesi olarak kullanan ülkelerden ne eksiğimiz var. Uygar ülkelerde siyasî liderler, yasal süreleri dolmadığı halde bile çeşitli nedenlerle görevden ayrılabiliyorlar.

Buna benzer bir uygulamayı ülkemize getirmek zorundayız. Bunu başaramazsak demokratik ülkeler arasındaki yerimizi koruyamayız.

Ben, bu ileri yaşımda, Türkiye'yi seçimlerin bir şölen havasına dönüştürebildiğimiz bir ülke haline getiremezsek çok üzüleceğim.