Alacaklı olduğu borçlusunun mezarını açıp cesedi yakmaya çalışan kişi serbest bırakıldı

Alacaklı olduğu borçlusunun mezarını açıp cesedi yakmaya çalışan kişi serbest bırakıldı
Aksaray'da, 8 gün önce tüfekle yaşamına son veren borçlusunun ödeme gününde mezarına giden Alaaddin Y. mezarı açıp cesedi yakmaya çalıştı. Bekçi ve polisler tarafından yakalanan şüpheli, sevk edildiği adli makamlar tarafından serbest bırakıldı.

Aksaray’da 8 gün önce tüfekle yaşamına son veren borçlusunun ödeme gününde mezarı başına giden alacaklı şahıs, mezarı kısmen açıp ateşe verirken, mezarı tamamen açmak üzereyken bekçi ve polis ekiplerince yakalandı. Tüm bu yaptıklarını ise sosyal medya hesabından canlı olarak yayınladı.

20 Nisan'da meydana gelen olay Ervah Kabristanlığı'nda yaşandı. 8 gün önce Aksaray'da çobanlar tarafından ölü olarak bulunan Abdullah Köse'nin, intihar ettiği belirtildi.

Yaşamına son veren Abdullah Köse'ye yaklaşık 400 bin TL borç veren Alaaddin Y., Abdullah Köse'nin ölmesi üzerine parasını alamayınca 20 Nisan'da Köse'nin mezarına gitti.

"Kaçmak öyle kolay değil, seni yakacağım"

Burada borçlusuna küfürler yağdıran Alaaddin Y. sosyal medyadan canlı yayın açıp, Köse'nin mezarını açmaya başladı. Mezarın bir kısmını açıp ateşe veren Alaaddin Y. canlı yayında "Kaçmak öyle kolay değil, seni toprağın altında yakacağım” dedi.

Mezar başında ayın 20’si olduğunu söyleyen Aladdin Y., “Bugün 4. ayın 20’si. Bugün bana ödeme günündü. Bana ödemeyi yapmak yerine ölmeyi seçtin. Belki doğruyu buldun kendince. Ama Kuran hakkı için seni toprağın altında yatırmam, 3-4-5-2-0 bitti. Şansınız bitti Apo. Bu kalleşliği bana yapmasaydın iyiydi, ama Allah şahidim olsun ki vicdanım rahat. Çünkü bana bu kalleşliği yapmasaydın iyiydi. Ben ticaret yaptım. Senden zorla para istemedim, zorla para vermedim, sen geldin beni kandırdın. Niye? Ticaret yapacağız diye beni kandırdın. Yakacağım dedim seni Apo, yakarım. Sen benim hakkımı yedin, kalleşlikle yedin. Ama şu bir gerçek ki ben kimsede hakkımı bırakmam. Dirin olsaydı dirinden alacaktım bunu. Kimsede hakkımı bırakmadım. Yakarım dediysem yakarım. Seni yakacağım oğlum bak. Kalleş Apo, namussuz Apo, onursuz Apo. Keşke bu kalleşliği yapmasaydın da, ticaret yapıyoruz diye beni oyalamasaydın. Sana yedirmem dedim Apo, çoluğumun çocuğumun rızkını yedirmem Apo, yedirmem oğlum. Senden eğer ki imza almadıysam senin adamlığına güvendiğim için almadım. Arkadaşlığına, dostluğuna güvenip almadım. Ama bu kalleşliğin aklımın ucundan geçmedi Apo. Çıkmazdaydın madem beni neden kandırdın oğlum ticaret yapıyoruz mahiyetinde. Bu kalleşliği bana neden mubah gördün Apo. Kalleş Apo, hain Apo, benim hakkımı niye yedin Apo. Senin o cesedini ben orada bırakmam Apo. Yakacağım seni. Cesedini toprağın altında koymam Apo” dedi.

Serbest bırakıldı

İhbar üzerine mezarlığa giden polisler, Aalaaddin Y.'yi yakaladı. Mezardaki ateş polis ve bekçiler tarafından söndürülürken, Alaaddin Y., polis merkezindeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Alaaddin Y., adliyedeki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı