Ali Haydar Fırat: "Özgür Özel kısa süre içerisinde adaylık açıklaması yapacak!"

Ali Haydar Fırat: "Özgür Özel kısa süre içerisinde adaylık açıklaması yapacak!"
CHP'de değişim tartışmaları son hız devam ederken genel başkan adaylığı için adı geçen Özgür Özel'in kısa süre içinde adaylığını ilan edeceği iddia edildi.Politikyol Genel Yayın Yönetmeni Ali Haydar Fırat, CHP Grup...

CHP'de değişim tartışmaları son hız devam ederken genel başkan adaylığı için adı geçen Özgür Özel'in kısa süre içinde adaylığını ilan edeceği iddia edildi.

Politikyol Genel Yayın Yönetmeni Ali Haydar Fırat, CHP Grup Başkanı Özgür Özel'in adaylığını ilan edeceğini ve partililer tarafından destek göreceğini söyledi.

Medyascope'ta katıldığı yayında CHP'deki değişim ve adaylık tartışmalarına dair açıklamalarda bulunan Fırat, şu ifadeleri kullandı:

"Kısa süre içerisinde Özgür Özel'in adaylık açıklaması yapacağına hep birlikte tanıklık edeceğiz. Özgür Bey'in bu saatten sonra geri adım atacağını düşünmüyorum. Mesele sadece delege meselesi değil, o delegelerin ikna edilmesi meselesidir. Genel Merkez'in mevcut ilçe kongrelerinde güçlü çıktığına dair iddialar var. Ben bunu çok doğru bulmuyorum çünkü kiminle konuşsak değişimin gerekliliğine işaret ediyorlar. Sayın Kılıçdaroğlu genel başkan seçildiğinde tek bir il kongresine katılmamıştı ve tek bir il kongresini almamıştı. Buna rağmen genel başkan olmuştu. Çünkü CHP delegasyonu, parti yapısı bir değişim arzusu içerisinde. Bu arzu da sadece delegelerin mevcut bir Genel Merkez ekseninde inşa edilmesiyle bitirilebilecek bir mesele değil. Genel Merkez bir takım müdahalelerde bulunuyor olabilir, çok demokratik bulduğumu söylemiyorum. Ama sonucu değiştirmeyecek. Bu değişim olmazsa yerel seçimde çok ağır bir yenilgi alınacağının partililer farkındalar. Özel'in iradesi karşılık görecek."