Altaylı: Belediye yönetiminde İmamoğlu daha halkçı, Kurum daha tarikatçı tavır sergiliyor

Altaylı: Belediye yönetiminde İmamoğlu daha halkçı, Kurum daha tarikatçı tavır sergiliyor
Fatih Altaylı'nın gündemi değerlendirdiği YouTube kanalında yaklaşan yerel seçimlerde İBB Başkan adayı Murat Kurum ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu ele aldı.Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı...
Fatih Altaylı'nın gündemi değerlendirdiği YouTube kanalında yaklaşan yerel seçimlerde İBB Başkan adayı Murat Kurum ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu ele aldı.

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada İstanbul Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına özlük hakkını iyileştirme sözü verdi.

Ekrem İmamoğlu, Murat Kurum’un İBB çalışanlarının maaş ve özlük hakları ile ilgili açıklamalarına “Bugün 7 bin 500 lirayı emekliye reva gören bir anlayış bizimle sakın insanların iş gücüyle ya da çalışanlarımızla olan aramızı bozmaya kalkmasın. Bunu anlayamaz bile. Onların tek anlayacağı iş poşet işi veya bu tarz işlerdir. Ekonomi deyince akıllarına o geliyor." dedi.

''Şu anda İmamoğlu'nun önde olduğunu artık herkes kabul ediyor'' diyerek dikkat çeken Fatih Altaylı yaşanan gelişmeleri yorumladı.

''Belediye yönetiminde İmamoğlu daha halkçı, Kurum daha tarikatçı tavır sergiliyor''

Gündem başlıklarını değerlendiren gazeteci Fatih Altaylı ise yaşanan son gelişmeleri şöyle değerlendirdi:

''Murat Kurum tipik bir eski moda politikacı taktikleriyle gidiyor. Politikayı çok fazla bilmediği için herhalde. İBB çalışanlarına zam yapacağız diyerek bir damara tutmak istiyor. Murat Kurum çorba dağıtıyor ama öğrencilere ucuz yemek veren lokantaları açan da Ekrem İmamoğlu sonuçta. Çalışanlara yönelik kreş açanda yine İmamoğlu. Öncesinde böyle bir uygulama yoktu. İki tarafta halka ben daha çok dokunurum kıyası içerisinde. Fakat biliyoruz ki AKP döneminde daha çok tarikat ve cemaatlere yönelik olarak yapılan o vasıta ile halka dokunmaya çalışan belediye Ekrem İmamoğlu döneminde farklı bir yöntemle halka dokunmaya çalıştı. İmamoğlu biraz daha halkçı Kurum biraz daha tarikat ve cemaatçi bir tavır sergiliyor belediye yönetiminde. Şu anda İmamoğlu'nun önde olduğunu artık herkes kabul ediyor.''