Anket: Türkiye'nin yönetim biçimi tartışması; Laiklik mi, Şeriat mı?

Anket: Türkiye'nin yönetim biçimi tartışması; Laiklik mi, Şeriat mı?
Avukat Feyza Altun'un sosyal medya hesabından yaptığı şeriat karşıtı paylaşımın ardından hakkında soruşturma başlatılması Türkiye'de şeriatla ilgili tartışmaları gündeme getirdi. Aksoy Araştırma şirketi Türkiye genelinde...
Avukat Feyza Altun'un sosyal medya hesabından yaptığı şeriat karşıtı paylaşımın ardından hakkında soruşturma başlatılması Türkiye'de şeriatla ilgili tartışmaları gündeme getirdi. Aksoy Araştırma şirketi Türkiye genelinde bir anket yaptı.

Cumhuriyet’ten Nagehan Yılkın’ın haberine göre; Aksoy Araştırma’nın yaptığı şeriat anketinde ilginç sonuçlar ortaya çıktı. Ankete katılan seçmenlere, 'Türkiye’nin yönetim biçimini siz belirleyecek olsanız hangisi ile yönetilmek istersiniz' sorusu soruldu. Laikliğe dayalı yönetim biçimi diyenlerin oranı yüzde 83,2 olurken, şeriata dayalı yönetim biçimi diyenlerin oranı yüzde 16, 8 olarak ölçüldü.

Katılımcılara, "Türkiye'nin yönetim biçimini siz belirleyecek olsanız hangisi ile yönetilmesini istersiniz" diye sorulurken iki seçenek olarak 'laikliğe dayalı bir yönetim biçimi' ile 'şeriata dayalı bir yönetim biçimi' verildi. Anket sonuçlarına göre şeriata dayalı bir yönetim biçimini en yüksek oranda talep eden seçmen grubunu ise yüzde 39 ile AKP'ye oy verenler oluşturdu.

Anket verilerine göre laik bir düzeni tercih edenlerin oy verdikleri partilere göre dağılımı şöyle oldu:

AKP: Yüzde 61

CHP: Yüzde 98,5

DEM Parti: Yüzde 93,5

MHP: Yüzde 88,5

İYİ Parti: Yüzde 94,1