Anketler ne diyor Ankara'da kim önde? Mansur Yavaş mı Turgut Altınok mu?

Anketler ne diyor Ankara'da kim önde? Mansur Yavaş mı Turgut Altınok mu?
Yerel seçimler yaklaşırken anket şirketleri de ellerindeki verileri yayınlamaya başladı. İki farklı anket şirketinin Başkent’te yaptıkları anket çalışmalarına göre Ankaralılar, 31 Mart seçimlerinde kimi istiyor?Gazete Pencere...
Yerel seçimler yaklaşırken anket şirketleri de ellerindeki verileri yayınlamaya başladı. İki farklı anket şirketinin Başkent’te yaptıkları anket çalışmalarına göre Ankaralılar, 31 Mart seçimlerinde kimi istiyor?

Gazete Pencere Haber Merkezi

Yerel seçimlere sayılı günler kaldı. AKP’de yerel seçim hesapları, ‘kazanacak aday’ vurgusu üzerinden kuruluyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, özellikle İstanbul ve Ankara’yı ana muhalefetten geri almanın öneminin altını çiziyor.

Cumhur İttifakı, 2019’da kaybettiği Ankara’da mevcut büyükşehir belediye başkanı – CHP’li Mansur Yavaş‘a karşı Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok’u yarışa soktu. İYİ Parti’de kendi logosuyla çıktığı seçim yarışında o da Cengiz Topel Yıldırım’la yarışacak.

Şu an için Ankara özelinde üç belediye başkan adayı görülüyor. Anket şirketleri de Başkent’te yaptığı anket sonuçlarını yayınlamaya başladı. Ankara için 2 anket şirketinden derlediğimiz anket verileri şu şekilde;

Asal anketinde Mansur Yavaş önde

Asal Araştırma şirketi 31 Mart yerel seçimleri için katılımcılara “Bu pazar Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi olsa hangi siyasi partiye oyunuzu verirsiniz?” sorusunu yöneltti.

Şirket, sonuçları paylaşırken “Mansur Yavaş, Turgut Altınok’tan 2.1 puan önde.. Her şeye rağmen Mansur Yavaş önde olsa da kafa kafaya bir seçime doğru gidiyoruz” değerlendirmesinde bulundu. Sonuçlar, şöyle şekillendi:

Oy kullanmayacağım: Yüzde 4,9

“Kararsızım“: Yüzde 8,6

Diğer Parti Adayları: Yüzde 3,0

Yeniden Refah Partisi Adayı: Yüzde 1,5

DEM Parti Adayı: Yüzde 2,6

İYİ Parti Adayı: Yüzde 4,1

AKP Adayı Turgut Altınok: Yüzde 36,6

CHP Adayı – mevcut Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş: Yüzde 38,7

Mansur Yavaş yüzde 57, Turgut Altınok yüzde 40

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yarışan Mansur Yavaş ve Turgut Altınok arasındaki puan farkı ise dikkat çekti.

AREA Araştırma Ankara Büyükşehir Belediyesi seçimleri için yaptığı anket sonucuna göre oy oranları şöyle:

%57 Mansur Yavaş

%40,1 Turgut Altınok

%2,9 Diğer