Atlas Çağlayan cinayetinde yargılama başlıyor: İlk duruşma yarın
Güngören’de 17 yaşındaki Atlas Çağlayan’ın bıçaklanarak öldürülmesine ilişkin davanın ilk duruşması Bakırköy 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. İddianamede, E.Ç. hakkında 21 yıl 7 ay 15 güne kadar hapis cezası istendi.
GAZETE PENCERE - İstanbul Güngören’de 14 Ocak’ta çıkan kavgada bıçaklanarak hayatını kaybeden 17 yaşındaki Atlas Çağlayan cinayetine ilişkin davada ilk duruşma yarın görülecek. Bakırköy 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek duruşmaya Çağlayan’ın ailesinin de müşteki olarak katılması bekleniyor.
14 yaşındaki E.Ç.’nin ise ilk kez hâkim karşısına çıkarak savunma yapacağı öğrenildi. Duruşmanın, adliye binasında bulunan konferans salonunda yapılacağı belirtildi.
İDDİANAMEDE KAFEDEKİ TARTIŞMA ANLATILDI
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, E.Ç. “suça sürüklenen çocuk”, Atlas Çağlayan “maktul”, aralarında Çağlayan’ın ikiz kardeşi Doruk’un da bulunduğu 4 çocuk “mağdur”, Çağlayan’ın anne ve babasının da yer aldığı 3 kişi ise “müşteki” olarak yer aldı.
İddianameye göre olay, 14 Ocak günü saat 20.16 sıralarında bir kafede iki grup arasında çıkan tartışmanın ardından yaşandı. E.Ç.’nin, Atlas Çağlayan’ı bıçakladığı; Çağlayan’ın kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdiği belirtildi.
ATK: YARALANMA TEK BAŞINA ÖLDÜRÜCÜ
İddianamede yer verilen ölü muayene ve otopsi raporlarında, Atlas Çağlayan’ın vücudunda iki kesici-delici alet yarası tespit edildiği aktarıldı. Raporda, göğüs bölgesindeki yaralanmanın tek başına öldürücü nitelikte olduğu kaydedildi.
Adli Tıp Kurumu raporunda ise E.Ç.’nin üzerine atılı suçların hukuki anlam ve sonuçlarını algılama ve davranışlarını yönlendirme yeteneğinin yeterince gelişmiş olduğu belirtildi.
KAMERA KAYITLARI DOSYADA
Olay gününe ait güvenlik kamerası görüntülerine ilişkin inceleme tutanakları da iddianamede yer aldı. Tutanaklara göre, E.Ç. ve arkadaşlarının kafede oturduğu, daha sonra Atlas Çağlayan’ın kafeye geldiği, tarafların bakışmasının ardından Atlas ve arkadaşlarının E.Ç. ile arkadaşlarının arkasından gittiği belirtildi.
İddianamede, E.Ç.’nin cebinden bıçak çıkardığı ve elindeki bıçağı Atlas Çağlayan’a 2-3 kez sallayarak yaraladığı, ardından arkadaşlarıyla birlikte olay yerinden kaçtığı ifade edildi.
TELEFONUNDA SİLAH FOTOĞRAFLARI BULUNDU
Dosyada, E.Ç. ile Atlas Çağlayan arasında olay öncesine ilişkin üç aylık arama ve aranma baz kayıtlarında herhangi bir irtibata rastlanmadığı da belirtildi. E.Ç.’nin telefonunda yapılan incelemede ise elinde silah bulunan birden fazla fotoğraf, silah fotoğrafları ve bir çakı fotoğrafının bulunduğu kaydedildi.
21 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR
Savcılık, E.Ç. hakkında “çocuğa karşı kasten öldürme”, “6136 sayılı yasaya muhalefet” ve “zincirleme şekilde silahla tehdit” suçlarından toplam 13 yıl 6 aydan 21 yıl 7 ay 15 güne kadar hapis cezası talep etti.
Kaynak:Haber Merkezi