Avrupa çiftçileri, Brüksel'deki AB zirvesi öncesi protesto düzenledi

Avrupa çiftçileri, Brüksel'deki AB zirvesi öncesi protesto düzenledi
Avrupa şehirlerinde yüksek vergiler, artan maliyetler ve Ukrayna'dan ucuz ithalata karşı bir süredir devam eden çiftçi eylemleri bugün Belçika'nın başkenti Brüksel'de Ukrayna'ya yardım gündemiyle düzenlenen Avrupa Birliği Liderler...
Avrupa şehirlerinde yüksek vergiler, artan maliyetler ve Ukrayna'dan ucuz ithalata karşı bir süredir devam eden çiftçi eylemleri bugün Belçika'nın başkenti Brüksel'de Ukrayna'ya yardım gündemiyle düzenlenen Avrupa Birliği Liderler Zirvesi'ne de taşındı.

AB Parlamentosu'nun önündeki meydana traktörlerle gelen çiftçiler ateşler yakıp havai fişek patlattı. Kolluk kuvvetleri, yaklaşık 1000 traktörün yolları kapattığını duyururken çok sayıda çevik kuvvet ekibi de bölgeye gönderildi.

Çiftçiler geçtiğimiz haftalarda Almanya, Hollanda ve Fransa'da da planlanan çevre reformlarının etkileri ve yüksek maliyetler konusundaki hoşnutsuzluklarını dile getirmek için eylemlerde bulunmuşlardı.

AB, 2050 yılına kadar "sıfır emisyona" ulaşmayı hedefliyor. Tarım politikalarında yapılması planlanan değişiklikler arasında, 2030 yılına kadar kimyasal pestisit kullanımının yüzde 50 azaltılması gibi düzenlemeler yer alıyor.