Ayrılan danışmanlara '20 milyonluk teşvik paketi'
Merkez Bankası'ndan geçtiğimiz ay istifa eden iki isimle ilgili dikkat çeken iddialar gündeme geldi. İki isim görevlerinden ayrılırken kişi başı 20 milyon lira ödeme yapıldıği belirtiliyor.
GAZETE PENCERE / ÖZEL - Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan ile yakın çalışan iki üst düzey danışmanın geçtiğimiz ay görevlerinden istifa etmesinin ardından, bu kez de ayrılık sürecinde kendilerine milyonlarca liralık "teşvik primi" ödendiği iddiası gündeme geldi.
İstifa eden danışmanlar H.İ.A. ile E.O. Para Politikası Kurulu'na da danışmanlık yaptığı biliniyordu. İddialara göre, iki isim görevlerinden ayrılırken kişi başı 20 milyon lira ödeme yapıldı.
RESMİ AÇIKLAMA YOK
Merkez Bankası yetkilileri ve Başkan Fatih Karahan sorularımızı yanıtsız bırakırken, Gazete Pencere'nin ulaştığı birden fazla kaynak, TCMB'de geçmişte bazı çalışanlara "teşvik primi" adı altında ödemeler yapıldığını doğruladı. Ancak aynı kaynaklar, iki ismşn söz konusu uygulamadan yararlanıp yararlanmadığına ilişkin ellerinde doğrulanmış bir bilgi bulunmadığına dikkat çekti ve bu miktarı da ‘uçuk rakamlar’ olarak niteledi.
AKÇAY’IN ARDINDAN GİTTİ
Geçtiğimiz nisan ayında TCMB Başkan Yardımcısı Osman Cevdet Akçay, yaş gerekçesiyle emekli olmuştu. Ancak Akçay’ın daha önce Para Politikası Kurulu’nun başına geçebileceği TCMB kulislerinde konuşuluyordu. Akçay’ın emekli olmasından kısa bir süre sonra, Yapı Kredi’den kuruma birlikte geçtiği E.O.'nun da görevinden ayrılması hem dikkat çekti hem de banka kulislerini hareketlendirdi.
TCMB’nin iki üst düzey danışmanının ayrılık kararının sebebi merak konusu olurken, banka kulislerinde ayrılmaları için “teşvik paketi” verildiği iddiası da gündeme geldi.
Kaynak:Haber Merkezi