Ayşenur Aslan'ın sözlerine RTÜK'ten inceleme: "Bu ahlaksız terör sevici zihniyete tahammül etmemiz mümkün değil"

Ayşenur Aslan'ın sözlerine RTÜK'ten inceleme: "Bu ahlaksız terör sevici zihniyete tahammül etmemiz mümkün değil"
Gazete Pencere Haber MerkeziGazeteci Ayşenur Aslan, Halk TV'deki programında, Ankara'da yaşanan bombalı terör saldırısına ilişkin, "Ya hu hiçbir şey yapamadan ölünmez" dedi; RTÜK harekete geçti. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin,...

Gazete Pencere Haber Merkezi

Gazeteci Ayşenur Aslan, Halk TV'deki programında, Ankara'da yaşanan bombalı terör saldırısına ilişkin, "Ya hu hiçbir şey yapamadan ölünmez" dedi; RTÜK harekete geçti. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, "Bu hastalıklı sözlerin yayınlandığı Halk TV ve ilgili kişi hakkında gerekli inceleme derhal başlatılmıştır" açıklamasını yaptı.

Ayşenur Aslan, yayında şu ifadeleri kullandı:

Belki o kendisini patlattı denilen terörist, üzerinde ya da arabada uzaktan kumandalı patlayıcı olduğunu bilmiyordu. Çünkü o kadar manasız ki gelip hiçbir şey yapamadan, hiçbir şey yapamadan... Bir PKK'lı teröristin öcünü alıyorlarmış. Ya hu hiçbir şey yapamadan ölünmez. Bana sorarsanız her şeye aykırı. Durup dururken kendisini patlatmış.

"Bir katliamın engellenmesine adeta üzülen bu sapkın zihniyet"

Bu sözlerin tepki toplaması üzerine RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, inceleme başlatıldığını duyurdu. Şahin, sosyal medyada yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Bu ahlaksız terör sevici zihniyete ve ekranlardaki bu ucube yorumlara tahammül etmemiz mümkün değildir. Kahraman polisimizin refleksleri ve erken müdahalesi ile olası bir katliamın engellenmesine adeta üzülen bu sapkın zihniyete tüm milletimiz gibi biz de karşıyız. Bu hastalıklı sözlerin yayınlandığı Halk TV ve ilgili kişi hakkında gerekli inceleme derhal başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

TIKLAYIN Gazeteci Ayşenur Arslan hakkında soruşturma

TIKLAYIN Ayşenur Arslan’ın Halk TV’deki programı sonlandırıldı