Bakan Işıkhan açıkladı: İŞKUR Gençlik programı başvuruları başladı
İŞKUR, üniversite öğrencilerine yönelik yeni bir programı hayata geçirdi.
Konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Bakan Işıkhan, İŞKUR Gençlik Programı başvurularının bugün başladığını duyurdu.
Işıkhan paylaşımında şu ifadeleri kullandı;
"İŞKUR Gençlik Programımıza başvurular bugün başlıyor.
Mesleki deneyim ve gelir elde etmek isteyen üniversite okuyan genç kardeşlerimizin başvurularını bekliyoruz.
http://genclik.iskur.gov.tr
Sevgili gençler, bu fırsatı kaçırmayın"
Erdoğan tanıtımı yaptı
AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, programın tanıtımını Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen Ulusal İstihdam Stratejisi Tanıtımı ve İŞKUR Gençlik Programı Başlangıç Toplantısı'nda yaptı.
Erdoğan, bu yıl için 200 bin öğrenciye, toplamda ise 1 milyon öğrenciye programdan faydalanma imkanı sağlamayı hedeflediklerini ifade etti.
Sigorta primlerini devlet karşılayacak
Program kapsamında her üniversite, kendi öğrencilerine haftada maksimum 3 gün katılım fırsatı sunacak. Katılımcılara günlük 1.083 TL ödeme yapılacak ve bu ödeme ile öğrenciler, 5 günlük katılımda 5.415 TL, 14 günlük katılımda ise 15.162 TL destek alacak. Ayrıca, katılımcıların kısa vadeli sigorta primleri de devlet tarafından karşılanacak.
Kaynak:Haber Merkezi