Bakan Kurum: Türkiye’yi zenginleştirdik

Bakan Kurum: Türkiye’yi zenginleştirdik
İstanbul Bağcılar’daki kentsel dönüşüm toplantısında konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve İstanbul 1’inci Bölge Milletvekili Adayı Murat Kurum, “Biz AK Parti’yiz, 21 yıl önce kurulduğumuz gün,...

İstanbul Bağcılar’daki kentsel dönüşüm toplantısında konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve İstanbul 1’inci Bölge Milletvekili Adayı Murat Kurum, “Biz AK Parti’yiz, 21 yıl önce kurulduğumuz gün, millete söz verdik. Ne söz verdiysek onları yaptık. Hiçbir zaman sözümüzden geri durmadık. Zorlaştırmadık, kolaylaştırdık. Kimseyi ayırmadık, herkesi kucakladık. Türkiye’yi zenginleştirdik. Eser siyasetinden asla vazgeçmedik, daima ürettik. Bizi hedeflerimizden uzaklaştırmak istediler, sizlerle birlikte direndik. Kapatma davaları açtılar, yılmadık” dedi. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve İstanbul 1’inci Bölge Milletvekili Adayı Murat Kurum, Bağcılar’da kentsel dönüşüm bekleyen site yönetimleri ve riskli bölge sakinleri ile kahvaltıda buluştu.

“TÜRKİYE BİR KAVŞAKTA"

Bakan Kurum, “İnsan İstanbul’da duygularına hâkim olamıyor. Çünkü burası bir binalar topluluğu değil; burası bir ufuk şehri, burası bir ruh taşıyor. Kıtalara hakkın bayrağını buradan ulaştırdık. 3 kıta, 7 iklimde; viran olmuş şehirleri ayağa kaldırdık, nice yeni şehirler kurduk. Biz İstanbul’a bakınca sadece şanlı bir maziyi görmüyoruz; dahası, kutlu bir istikbali de güçlü bir geleceği de hissediyoruz. Onun adına da Türkiye Yüzyılı diyoruz. Şu anda Türkiye bir kavşaktadır. Türkiye ne zaman bir kavşağa gelse şu olur. Türkiye’yi ileriye götürmek için çabalayanlar bir tarafa; ayağına paçasına yapışıp geriye götürmek isteyenler bir tarafa ayrılır. İşte bizler; milletin çocukları olarak tam bu kavşakta, bu aziz vatanı bekleyen parlak istikbale hizmet ediyoruz. Bu aziz şehri en güçlü şekilde ileriye götürmek için canla başla çalışıyoruz. Herkesin Bağcılar’ını, İstanbul’unu, eserlerin İstanbul’unu hep birlikte inşa edeceğiz. Bu şehri kimsenin insafına, kimsenin beceriksizliğine terk etmedik, etmeyeceğiz” diye konuştu. 

"KAHVE YUDUMLAMADIK"

Bakan Kurum, “Biz AK Parti’yiz. 21 yıl önce kurulduğumuz gün, millete söz verdik. Ne söz verdiysek onları yaptık. Hiçbir zaman sözümüzden geri durmadık. Zorlaştırmadık, kolaylaştırdık. Kimseyi ayırmadık, herkesi kucakladık. Milleti siyasetin merkezine taşıdık, Türkiye’yi zenginleştirdik. Eser siyasetinden asla vazgeçmedik, daima ürettik. Bizi hedeflerimizden uzaklaştırmak istediler, sizlerle birlikte direndik. Kapatma davaları açtılar, yılmadık. Ülkemizin geleceğini çukur eylemleriyle yok etmek istediler, izin vermedik. Üzerimize 17-25 Aralık kumpasıyla geldiler, yolumuzdan sapmadık. 15 Temmuz hain darbe girişimini yaşadık, birileri gibi tankların önünden kaçıp kahve yudumlamadık, yiğitçe direndik. Şehitler verdik, ama bu ülkeyi vesayetçilere, hainlere vermedik. Birileri gibi bahanelerin ardına saklanmadık, hep işimizin başında olduk, millete eser üretmekten, Türkiye’yi büyütmekten bir milim geri durmadık. Türkiye Yüzyılı’na giden yolda, hiçbir altyapı eksiği bırakmadık. Eğitimi biz yükselttik. Kültürel hazinelerimizi biz koruduk. Ulaştırma devrimini biz gerçekleştirdik. Sağlıkta dönüşümü biz yaptık. Çevremizi ve doğamızı gözümüz gibi koruduk. Şehircilikte milyonlarca yeni yuvayı biz kurduk. Depremlerde vatandaşımızın yanındaydık. Elazığ’da, Malatya’da, İzmir’de biz vardık. Yangınlarda kardeşlerimizin yanındaydık. Antalya’da, Muğla’da yaraları biz sardık. Kastamonu’da, Sinop’ta, Rize’de yeni yuvaları biz kurduk. 11 ilimizde 650 bin yuvanın inşaatlarını yapıp, yeni yuvaları da biz kuracağız” dedi. (DHA)