Bakan Özhaseki, Prof. Dr. Naci Görür'ü umutlandırdı: Söylediklerini yaparsa en yararlı hizmeti vermiş olur

Bakan Özhaseki, Prof. Dr. Naci Görür'ü umutlandırdı: Söylediklerini yaparsa en yararlı hizmeti vermiş olur
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, beklenen Marmara depreminde, 7 ve üzeri büyüklükte, 600 bin dairenin yıkılacağını söyledi; "Deprem için İstanbul’a özel yasa yapmaya çalışıyoruz” dedi....

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, beklenen Marmara depreminde, 7 ve üzeri büyüklükte, 600 bin dairenin yıkılacağını söyledi; "Deprem için İstanbul’a özel yasa yapmaya çalışıyoruz” dedi. Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Bakan Özhaseki'nin saptamalarını yerinde buldu, "Umutlandım" ifadesini kullandı.

Bakan Özhaseki, katıldığı canlı yayında olası İstanbul depremiyle ilgili uyarıda bulundu, “7 ve üzeri depremde 600 bin daire yerle yeksan olur. 600 bin Konut İstanbul’da yıkılacaksa her sokakta 2 bina yıkılsa her şey durur. Hem yasal hem de bir elden İstanbul’a özel dönüşüm projesi sırf İstanbul için çıkarmamız lazım” dedi.

TIKLAYIN: Bakan Özhaseki’den olası İstanbul depremi uyarısı

Bakan'ın açıklamalarını dinleyen Prof. Görür, sosyal medyada yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

Sn. İklim Değişikliği ve Şehircilik Bakanı Memet Özhaseki’yi dinledim. İstanbul’un depreme hazırlanmasından bahsediyordu. Bunun için özel bir kanun çıkaracaklarından, İBB ile işbirliği yapacaklarından söz ediyordu. İstanbul’un sorunlarına hakimdi. Teşhislerinde isabetliydi. Bir an önce bu işe başlanmazsa olacakları tahmin ediyordu.

"Söylediklerini yaparsa en yararlı hizmeti vermiş olur"

Tam yol haritasını bilmemekle birlikte insanlarım adına umutlandım. Umarım söylediklerini yapar ve ülkemize en yararlı hizmeti vermiş olur.