Bakan Özhaseki'den "İstanbul depremi" açıklaması: "Bütün engelleri aşacak bir yasa taslağına başlıyoruz"

Bakan Özhaseki'den "İstanbul depremi" açıklaması: "Bütün engelleri aşacak bir yasa taslağına başlıyoruz"
Uzmanlar beklenen Marmara Depremi için uyarılarına devam ederken olası bir depremde İstanbul'da yaşanacakların tüm Türkiye'yi etkileyeceği öngörüsü özel bir yasa hazırlığını beraberinde getirdi. Çevre, Şehircilik ve İklim...

Uzmanlar beklenen Marmara Depremi için uyarılarına devam ederken olası bir depremde İstanbul'da yaşanacakların tüm Türkiye'yi etkileyeceği öngörüsü özel bir yasa hazırlığını beraberinde getirdi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "Meclisi olağanüstü toplantıya davet edip İstanbul depremi adına önüne çıkabilecek bütün engelleri aşacak şekilde bir yasa taslağı hazırlamaya başlıyoruz" dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri'deki programının 2'nci gününde, 'Medya Buluşması'nda kentte görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi. Programa, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, milletvekilleri, büyükşehir ve ilçe belediye başkanları, kentte görevli ulusal ve yerel basın kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Olası depreme karşı İstanbul için olan hazırlıkları anlatan Özhaseki şu ifadeleri kullandı:

"İstanbul'da çalışma yaptıklarını ve meclisi olağanüstü toplantıya davet edeceklerini söyleyen Bakan Özhaseki, "Kentsel dönüşümü hızlandırabilmek, kolaylaştırabilmek adına da büyük bir çalışma yapıyoruz. İstanbul'daki bütün belediyeleri davet ettik. Onlar da geldiler. Hangi partide olursa olsun, komisyonda yer almalarını istedik. Sağ olsunlar, onlar da ellerinde bilgi, belge ne varsa hepsini getiriyorlar. Bakanlığımızın bünyesinde başlayan bu çalışma zannedersem 10 gün içinde biter. Yasa taslağı haline getirmek istiyoruz. Eğer Meclis açılmadan bunu bitirebilirsek, Meclisi olağanüstü toplantıya davet edip İstanbul depremi adına önüne çıkabilecek bütün engelleri aşacak şekilde bir yasa taslağı hazırlamaya başlıyoruz".