Bakan Tunç'tan Özel'e tepki: Sokak hareketleri çağrısında bulunmanın kimseye yararı yok

Bakan Tunç'tan Özel'e tepki: Sokak hareketleri çağrısında bulunmanın kimseye yararı yok
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in, Yargıtay’ın Anayasa Mahkemesi’nin Can Atalay hakkında “hak ihlali” kararını uygulamamasını ve üye hakimler hakkında suç duyurusunda bulunmasının üzerine...

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in, Yargıtay’ın Anayasa Mahkemesi’nin Can Atalay hakkında “hak ihlali” kararını uygulamamasını ve üye hakimler hakkında suç duyurusunda bulunmasının üzerine sokağa çağrı yapmasına ilişkin sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, TİP Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında hak ihlali kararı veren AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulundu. Kararda, AYM’nin “hak ihlali” kararına uyulmamasına hükmedildi. Daire, Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesi için kararın bir örneğini TBMM'ye gönderdi.

Bunun üzerine kapalı grup toplantısı düzenleyen ve daha sonra açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, halkı direnmeye ve sokağa çağırdı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Özel'in çağrısına ilişkin sosyal medya hesabından şunları söyledi:

Gezi kalkışması sebebiyle Türk Ceza Kanununun 312. maddesi uyarınca, “cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçundan verilen kesinleşmiş mahkumiyet hükmü sonrasında, bu hükümle ilgili olarak verilen Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay kararları üzerinden yapılan değerlendirmelerde “Meclise yönelik darbe yapıldığı” şeklinde açıklamalarda bulunmak son derece yanlış ve sorumsuzca bir harekettir. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Mahkeme kararlarını bahane ederek sokak hareketleri çağrısında bulunmanın kimseye bir yararı yoktur. Hukuk devletinde sorunlar sokakta değil, yine hukuk içinde öngörülen mekanizmalarla çözülür.