Bakan Yumaklı'dan Reuters'a tepki: "Türkiye yalanlarla sindirilemeyecek büyük bir ülkedir"

Bakan Yumaklı'dan Reuters'a tepki: "Türkiye yalanlarla sindirilemeyecek büyük bir ülkedir"
Reuters'ın Bilal Erdoğan'a yönelik haberine ilişkin olarak iktidar cephesinden bir tepki de Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'dan geldi. Reuters'ın söz konusu haberini Twitter'dan alıntılayan Yumaklı İngilizce olarak yayımladığı...

Reuters'ın Bilal Erdoğan'a yönelik haberine ilişkin olarak iktidar cephesinden bir tepki de Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'dan geldi.

Reuters'ın söz konusu haberini Twitter'dan alıntılayan Yumaklı İngilizce olarak yayımladığı paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Saçma sapan iddialar, maksatlı haberler! Türkiye yalanlarla sindirilemeyecek büyük bir ülkedir. Şiddetle kınıyor ve sizi gazetecilik etiğine uygun davranmaya davet ediyorum."

Ne olmuştu?

Reuters, Amerika Birleşik Devletleri ve İsveç’teki yolsuzlukla mücadele yetkililerin “Amerikan şirketinin ortağı İsveçli Dignita Systems firmasının, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan üzerinden Türkiye pazarında yer edinmeye çalıştığı” iddialarını incelediği belirten bir haber yayımladı.

Reuters, iddiaların Türkiye’nin veto ettiği İsveç’in NATO’ya üyelik başvurusu konusunda beklentilerin arttığı hassas bir döneme denk geldiğine işaret etti. 

Haberin ardından Cumhurbaşkanlığından habere ilişkin tepki geldi. Cumhurbaşkanlığı haberi “Mesnetsiz iddialarla dolu bir senaryo” olarak nitelendirdi.

TIKLAYIN- Cumhurbaşkanlığından Reuters’ın “Bilal Erdoğan” haberine tepki: “Mesnetsiz iddialarla dolu bir senaryo”