Barış Yarkadaş: Özgür Özel aradı, önümüzdeki günlerde Ankara’da buluşmak üzere de sözleştik

Barış Yarkadaş: Özgür Özel aradı, önümüzdeki günlerde Ankara’da buluşmak üzere de sözleştik
CHP eski milletvekili Barış Yarkadaş, "Özgür Özel kazanırsa mesleği bırakırım" sözlerinin ardından dün aktif gazeteciliği bıraktığını duyurmuştu. Karara ilişkin çok geçmeden CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Mesleğe...

CHP eski milletvekili Barış Yarkadaş, "Özgür Özel kazanırsa mesleği bırakırım" sözlerinin ardından dün aktif gazeteciliği bıraktığını duyurmuştu. Karara ilişkin çok geçmeden CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Mesleğe geri dön” çağrısı yapmıştı. Yeni bir açıklama yapan Yarkadaş, Özgür Özel ile görüştüklerini belirterek, “Önümüzdeki günlerde Ankara’da buluşmak üzere de sözleştik” dedi.

CHP'nin 38. Olağan Kurultayı’nda adayı Özgür Özel, ikinci turda 812 oyla, partinin yeni genel başkanı seçildi. Gazeteci Barış Yarkadaş, "Özgür Özel seçimi kazanırsa ben mesleği bırakırım" demişti.

Özgür Özel'in kazanması sonrası gözler Barış Yarkadaş'a çevrilmişti.

Seçim öncesi verdiği 'söz' nedeniyle mesleği bıraktığını duyuran Yarkadaş, canlı yayında, "Kamuoyuna verdiğim sözü tutuyorum. Saat 23:49 itibariyle söz verdiğim üzere aktif gazeteciliği bırakıyorum" demişti. Yarkadaş, gözyaşlarını da tutamamıştı.

Yarkadaş'ın açıklamaları sonrası CHP'nin 38. Olağan Kurultayı’nda, partinin yeni genel başkanı seçilen Özgür Özel de yaptığı açıklamada Yarkadaş'ın gazeteciliğe devam etmesini istemişti.

‘Az önce CHP Genel Başkan Özgür Özel beni aradı’

Barış Yarkadaş sosyal medya hesabından yeni bir açıklama yaptı.  “Az önce CHP Genel Başkanı Özgür Özel aradı ve dün gece attığı twiite istinaden ayrıntılı bir şekilde konuştuk” diyen Yarkadaş, şu bilgileri verdi:

"TV100’de yayınlanan Kübra Par’ın programında “Özgür Özel kazanırsa mesleği bırakırım” söylemim üzerine dün gece aldığım kararı doğru bulmadığını bir  kez daha belirten Özel, “Biz kardeşiz… Mesleğini böyle bir söylem sonrası bırakman hepimizi üzer” dedi. Dün gece twitte ifade ettiği düşüncelerini dile getirdi.

Özel, kurultay sürecinde yaşananların kurultay salonunda ve geride kaldığını da belirtti.

Bunun üzerine Özel’e “Dün gece  tv100 ‘deki yayında da ifade ettiğim üzere tavrınız beni onore etti. Biraz dinlenip yeni bir değerlendirme yapacağımı” belirttim.

Özel’e “Dün gece de söyledim. Siz artık bizim genel başkanımızsınız. Öncelikle sizi tebrik ediyorum. CHP’nin başarılı olması için üzerime düşen ne varsa yapmaya hazır olduğumu” ifade ettim.

Özel’le önümüzdeki günlerde Ankara’da buluşmak üzere de sözleştik.

Bu vesileyle CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i ve yeni seçilen PM - YDK üyelerini kutluyor, başarılar diliyorum.

Bu arada dün geceki yayın sonrası arayan soran mesaj yazan ve “Mesleği sakın bırakma” diyen yüzlerce dostumuza da duydukları güven için teşekkür ediyor, kendilerinden kısa bir süre rica ediyorum."