Başak Demirtaş'tan Kılıçdaroğlu yorumu: Halkımız yeterince spoiler verdi

Başak Demirtaş'tan Kılıçdaroğlu yorumu: Halkımız yeterince spoiler verdi
Edirne Cezaevi'nde 2016 yılından beri tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimler öncesi yürüttüğü çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu. Başak...

Edirne Cezaevi'nde 2016 yılından beri tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimler öncesi yürüttüğü çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu. Başak Demirtaş, CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında "Bayramdan sonra ittifakımız açıklayacak. Ben bu konuda çok spoiler vermeyeyim. Ama bence halkımız yeterince spoiler verdi" dedi.

T24'ten Murat Sabuncu'nun sorularını yanıtlayan Demirtaş, "Doğal olarak siz Yeşil Sol için bir destek çağrısında bulunacaksınız ama aynı zamanda belki ismini vererek Kemal Kılıçdaroğlu için de bir şey söyleyecek misiniz? Tam olarak alan çalışmanızda ne söyleyeceksiniz?" sorusuna şöyle yanıt verdi:

"Öncelikle Yeşil Sol Parti'yi büyütelim diyeceğim. Çünkü yeni dönemde değişimi sağlamak için Yeşil Sol Parti'nin gücüne, dinamik gücüne ihtiyacımız var diyeceğim. Tabii ki de partimize oy isteyeceğim öncelikle. Çünkü mecliste gerçekten çok güçlü bir şekilde olmamız gerekiyor. Biliyorsunuz Selahattin de bir tweet'inde belirtmişti, hedefimiz 100 vekil ve mecliste güçlü bir şekilde temsil. Ama tabii ki Murat Bey bazı alanlarda güçleri birleştirmek gerektiğini de düşünüyorum. Mesela bu 2019 seçimlerinde yapıldı biliyorsunuz. Batı'daki bütün şehirlerde güçleri birleştirdik ve AKP'deki bütün önemli belediyeler elinden gitti. Şimdi de şöyle düşünüyorum yani güçlerimizi Yeşil Sol Parti'de birleştirelim diyorum. Meclis'te de güçlü bir Yeşil Sol Parti grubu tüm Türkiye için de çok iyi olacaktır diye düşünüyorum. Sadece Yeşil Sol Parti için değil, hele ki bu yeni dönemde tüm Türkiye için Yeşil Sol Parti'nin mecliste güçlü olması çok önemli. Ama diğer oya da gelince de zaten onu da bayramdan sonra ittifakımız, Emek ve Özgürlük İttifakı açıklayacak. Ben bu konuda çok spoiler vermeyeyim. Ama bence halkımız yeterince spoiler verdi zaten."

Söyleşinin tamamını buradan okuyabilirsiniz.