"Basel" adlı sosyal medya kullanıcısı Bekir Aslan, tutuklandı: DEV-GENZ pankartı ve Grup Yorum şarkısı gerekçe gösterildi

"Basel" adlı sosyal medya kullanıcısı Bekir Aslan, tutuklandı: DEV-GENZ pankartı ve Grup Yorum şarkısı gerekçe gösterildi
Sosyal medyada "Basel" olarak tanınan Bekir Arslan, Gülhane Parkı'ndaki TİP buluşmasından sonra gözaltına alınarak tutuklandı. Arslan ilettiği notta 'DEV-GENZ pankartı ve Grup Yorum şarkısı retweeti nedeniyle' tutuklandığını duyurdu.

Sosyal medya tanınan "Basel" adlı Bekir Aslan, Gülhane Parkı'nda TİP'in düzenlediği buluşmaya katılmış polis tarafından ablukanın ardından dün gözaltına alınmıştı.

Çağlayan Adliyesi'nde savcılığa verdiği ifadenin ardından hakimliğe sevk edilen Aslan,bugün tutuklandı.

whatsapp-image-2025-04-12-at-00-07-42.jpeg
DEV-GENZ pankartı

Tutuklama gerekçesi: DEV-GENZ pankartı ve Grup Yorum şarkısı paylaşımı

Aslan, tutuklama kararının ardından avukatı aracılığıyla bir mesaj gönderdi. Mesajında, "DEV-GENZ pankartını Twitter'da paylaştığım için ve Grup Yorum şarkısını retweetlediğim için tutuklandım. Sorguda DEV-GENZ ile nasıl irtibata geçtiğim, örgütteki konumum gibi komik sorular soruldu. Grup Yorum şarkısını retweetlediğim için DHKP-C ile bağlantım soruldu. Gördüğünüz üzere tutuklamak isteyen kılıfını buluyorlar" dedi.

Ayrıca Aslan, mesajında, "Biz korkuyu 19 Mart'ta İstanbul Üniversitesi'ndeki arkadaşlarımızın yıktığı barikatta bıraktık. Umutla ve sevgiyle kalın. Çıktığımda hepinize menemen yapacağım" ifadelerini kullandı.

gornvgjwoaalyv2.jpeg
Bekir Arslan'ın el yazısıyla ilettiği notu

Kaynak:Sosyal Medya, Haber Merkezi

Öne Çıkanlar