Belediye başkanı CHP'den AKP'ye geçti: İşçilere DİSK'ten CHP üyeliğinden ayrılın baskısı başladı
CHP'den istifa ederek Adalet ve Kalkınma Partisi'ne (AKP) geçen Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın, belediyede çalışan CHP üyesi personele partilerinden istifa etmeleri yönünde baskı yaptığı iddia edildi. Sözcü'nün haberine göre, bu baskılara direnç gösteren bazı çalışanlar işten çıkarıldı.
“Partiden istifa etmedim, görevime son verildi”
Belediyede Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde şoför olarak görev yapan Yusuf Koska, kendisinden ve ailesinden CHP üyeliklerinden ayrılmalarının istendiğini, bunu kabul etmemesinin ardından işten çıkarıldığını öne sürdü. Koska, “2,5 yıldır şoförlük yapıyorum. Yıllık izindeyken işten çıkarıldım. Bu durum yasalara aykırı. Ne işimde ne de kurumla ilgili bir sorunum vardı. Bu kararın siyasi nedenlerle alındığını düşünüyorum.” dedi.
“Sendika baskısı da yapıldı”
Koska, başkan Umut Yılmaz’ın kendilerine sendika değişikliği konusunda da baskı yaptığını belirtti. “DİSK’ten istifa edip HAK-İŞ’e geçmemiz istendi. Bu talebi doğrudan başkan iletti.” ifadelerini kullandı.
Kovuşturma Yok Kararı İddiası
Öte yandan Umut Yılmaz’ın parti değişikliğinin ardında hakkında yürütülen bir soruşturma olduğu öne sürülmüş, bu dosyada “kovuşturmaya yer yok” kararı verildiği iddia edilmişti. Konuya ilişkin belediye yönetiminden henüz resmi bir açıklama yapılmadı.
Kaynak:Haber Merkezi