Bilgi Üniversitesi öğrencileri, Erdoğan'ın kapatma kararını protesto etti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla kapatılan Bilgi Üniversitesi'nin öğrencileri, kararı protesto etti.
GAZETE PENCERE - Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) el koyduğu Can Holding bünyesinde yer alan İstanbul Bilgi Üniversitesi, Resmi Gazete'de yayımlanan cumhurbaşkanı kararı ile kapatıldı.
Karara tepki gösteren öğrenciler, akademisyenler ve mezunlar, Bilgi Üniversitesi Santral Kampüsü'nde toplandı. Açıklama öncesinde kampüse çevik kuvvet ekipleri sevk edildi.
"Ne kayyımın ne AKP'nin kampüsler bizimdir" yazılı pankart taşıyan öğrenciler, Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz", "YÖK, polis, medya bu abluka dağıtılacak" sloganları attı.

Açıklamada, "Dün gece tarihe kara leke olarak geçecek bir kararla üniversitemizin kapısına kilit vurulmak istendi. Anayasa Mahkemesi'nin kararı ortadayken, tek bir imzayla geleceğimiz gasp edilmeye çalışılıyor" denildi.
Kararın geri çekilmesi talep edilen açıklamada, "Üniversite demir kapılardan, beton duvarlardan ibaret değildir. Üniversiteler araştıran, sorgulayan, tahakküme boyun eğmeyen, özgür beyinlerin ortak iradesidir. Bu hukuksuzluğu, oldubittiyi kabul etmiyoruz. Hukuk derhal işletilmeli, Anayasa Mahkemesi kararı uygulanmalı, bu hukuksuz kapatma kararı iptal edilmelidir. Eğitim hakkımız gasp edilmez" ifadeleri kullanıldı.
Bilgi Üniversitesi öğrencileri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üniversiteyi kapatma kararını protesto ediyorhttps://t.co/0z9gORSIir pic.twitter.com/SbW4ltac7q
— Gazete Pencere (@gazetepencere) May 22, 2026
Kapatma kararı verilen Bilgi Üniversitesi kapısına kilit vuruldu!
Erdoğan imzaladı: Bilgi Üniversitesi kapatıldı!
Kaynak:Haber Merkezi

