Bir geri adım da Ahmet Akın'dan! CHP'li eski vekilin danışmanlık görevi başlamadan bitti

Bir geri adım da Ahmet Akın'dan! CHP'li eski vekilin danışmanlık görevi başlamadan bitti
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın'ın CHP’nin eski milletvekili Ali Haydar Hakverdi’yi özel kalem müdürlüğüne getireceği iddiaları tepkileri de beraberinde getirdi. CHP’li eski vekilin görevlendirme kararından vazgeçildiği belirtildi.

AKP'den CHP'ye geçen Balıkesir Büyükşehir Belediyesi için ortaya atılan iddia siyasetin gündemini çalkalamıştı.

CHP'nin adayı olarak seçimi kazanıp göreve başlayan Ahmet Akın'ın, CHP’nin Ankara eski milletvekili Ali Haydar Hakverdi’yi özel kalem müdürlüğüne getirileceği iddia edildi.

PolitikYol’a konuşan Hakverdi, henüz özel kalem müdürü olarak görevlendirilmediğini söyledi. Fiili olarak Ahmet Akın’ın danışmanı olduğunu söyleyen Hakverdi, özel kalem müdürlüğüne getirilip getirilmeyeceğine ilişkin sorusuna ise “Henüz bu konuda karar verilmedi” yanıtını verdi.

Gazeteci Altan Sancar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda CHP’li eski vekilin görevlendirme kararının geri çekildiğini yazdı.

Mustafa Bozbey de geri adım attı

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in yeğenini belediyeye ait bir şirkete yönetim kurulu başkanı olarak ataması infiale yol açtı. Bozbey tepkiler sonrası yeğenini başkan olarak atama düşüncesinden vazgeçtiklerini açıkladı.