Bir tek ödül vermedikleri kaldı

Bir tek ödül vermedikleri kaldı
6 Mayıs 2016 tarihinde Gazeteci Can Dündar’a adliye önünde silahlı saldırı davasında karar çıktı. Cezasında iyi hal indirimi de uygulanan ve olay sırasında NTV muhabiri Yağız Şenkal’ı da silahla yaralayan Murat Şahin’e...

6 Mayıs 2016 tarihinde Gazeteci Can Dündar’a adliye önünde silahlı saldırı davasında karar çıktı. Cezasında iyi hal indirimi de uygulanan ve olay sırasında NTV muhabiri Yağız Şenkal’ı da silahla yaralayan Murat Şahin’e üç yıl hapis cezası verildi ama hükmün açıklanması geri bırakıldı. Yani hapis bile yatmayacak.
İstanbul 28. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yeniden görülen davada sanık silahla tehdit, kasten yaralama ve ruhsatsız silah taşımaktan toplamda üç yıl 15 gün hapis ve 500 lira da para cezasına çarptırıldı. Hâkim sanığa iyi halden ceza indirimi uyguladı ve hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi. Saldırgan Murat Şahin cezaevine girmeyecek. Murat Şahin ilk yargılamada 10 ay hapis, 4 bin 500 lira para cezasına çarptırılmıştı.

DÜNDAR’DAN TEPKİ
Kararın açıklanmasının ardından Can Dündar sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:
“Hükümet aleyhine tweet atmanın, muhalif gazeteciye kurşun atmaktan daha tehlikeli olduğu bir yer haline geldi Türkiye…”

EŞİ VE CHP’Lİ VEKİL
ARAYA GİREREK
DÜNDAR’I KURTARMIŞTI
Can Dündar 6 Mayıs 2016’da MİT TIR’ları davasının karar arasında adliye binası önüne çıkmış, Şahin bu sırada Dündar’ı hedef almıştı. Can Dündar adliye çıkışında Murat Şahin tarafından saldırıya uğramış, silahı fark eden eşi Dilek Dündar ile duruşmayı izlemeye giden CHP’li Muharrem Erkek tarafından müdahale edilerek kurtarılmıştı. Arbede sırasında silahını ateşleyen Murat Şahin, o sırada orada bulunan gazeteci Yağız Şenkal’i bacağından vurarak yaralamıştı.