Bir yanına Haydar Ali Yıldız'ı bir yanına İnan Güney’i alan İmamoğlu: İnsanını düşünen süreçleri ortaya koyarak hak eden kimse, o kazansın

Bir yanına Haydar Ali Yıldız'ı bir yanına İnan Güney’i alan İmamoğlu: İnsanını düşünen süreçleri ortaya koyarak hak eden kimse, o kazansın
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, temeli Mayıs 2015’te atılan, ancak 2018 yılında durdurulan ‘Beyoğlu Piyalepaşa Camii Önü Zemin Altı Otopark ve Çevre Düzenlemesi’ projesini tamamlayarak hizmete...
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, temeli Mayıs 2015’te atılan, ancak 2018 yılında durdurulan ‘Beyoğlu Piyalepaşa Camii Önü Zemin Altı Otopark ve Çevre Düzenlemesi’ projesini tamamlayarak hizmete açtı. AKP'nin ve CHP'nin Beyoğlu Belediye Başkan Adaylarını yanına alan İmamoğlu, ''İnsanını düşünen süreçleri ortaya koyarak hak eden kimse, o kazansın'' dedi. 

Açılış törenine katılan AKP’li Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız ve CHP Beyoğlu Belediye Başkan Adayı İnan Güney’i yanına davet eden Ekrem İmamoğlu, “Bu fotoğraf önemli, bu çok kıymetli bir fotoğraf. Belediye başkanlığı dediğimiz makam, size ait; milletimize ait. Hiç kimse, kendine ait olan bir koltuğun mücadelesini vermiyor. Onun için manevi değerlerimizi, inançlarımızı, milli duygularımızı bu meselenin bir parçası yapmadan; hizmet odaklı, şehrini, insanını düşünen süreçleri ortaya koyarak hak eden kimse, o kazansın kardeşim. Bu kadar basit” dedi.

İBB, temeli Mayıs 2015’te atılan, ancak 2018 yılında durdurulan projeler arasında yer alan “Beyoğlu Piyalepaşa Camii Önü Zeminaltı Otopark ve Çevre Düzenlemesi”ni tamamladı. Kaptanpaşa Mahallesi Piyalepaşa Bulvarı’ndaki meydanın açılışı; İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP PM üyesi Mahir Yüksel, AKP’li Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız ve CHP Beyoğlu Belediye Başkan Adayı İnan Güney’in katılımlarıyla gerçekleştirildi. 20 mahalle muhtarı ve Beyoğlu sakinlerinin de katıldığı açılış töreninde, İmamoğlu ve İBB Genel Sekreter Yardımcısı Arif Gürkan Alpay birer konuşma yaptı.

“Bu fotoğraf önemli...”

İmamoğlu, konuşmasının ardından Beyoğlu Belediye Başkanı Yıldız ile CHP Belediye Başkan Adayı Güney’i yanına davet etti. “Bu fotoğraf önemli, bu çok kıymetli bir fotoğraf” diyerek şu mesajı verdi:

“Belediye başkanlığı dediğimiz makam, kime ait biliyor musunuz? Size ait. Milletimize ait. Burada ben de değerli belediye başkanı arkadaşım da vatandaşa ait olan bir mevkiyi emanet olarak alıyoruz. En iyi şekilde o görevi yerine getirme gayreti içinde oluyoruz. Avcılar Belediye Başkanımız, Sarıyer Belediye Başkanımız da bizimle. Mühim olan şu; demokrasideki şu görüntüyü vermek ve sağlamak. Tabii bunun iki şartı var: Bir; buradaki töreni biz yaparken, bizim görevimiz olan davet etme sorumluluğunu yerine getirmek. Biz, kendisini davet ettik. Kendisi gelmese bir anlamı olur muydu? Yine olmazdı. Güzel olan şey, onun da bu davete icabet etmesidir. Dolayısıyla karşılıklı bu nezaket, bu görüntü, toplumun arzu ettiği şeydir.

“Benim gönlümden geçen İnan Başkan'ın kazanması ama''

Tabi benim gönlümden geçen, İnan başkanın kazanması. Ama İnan başkan; hizmetiyle, projeleriyle yarışını ortaya koyacak. Haydar Ali Bey de kendi hizmetleriyle yarışını öne koyacak. Takdir kimin? Milletin. Bu kadar basit. Bunu ağır travma haline getirmemek, hepimizin sorumluluğu. Çünkü başkan seçildi. O günden beri, Beyoğlu'nda herkesin belediye başkanı. Ben seçildim; herkesin belediye başkanıyım 16 milyon insanın huzurunda. Yarın öbür gün İnan başkan seçildiği takdirde, o da herkesin belediye başkanı olmayı arzu ediyor. Mesele bu kadar özdür, bu kadar nettir. Hiç kimse, kendine ait olan bir koltuğun mücadelesini vermiyor. Onun için manevi değerlerimizi, inançlarımızı, milli duygularımızı bu meselenin bir parçası yapmadan; hizmet odaklı, şehrini, insanını düşünen süreçleri ortaya koyarak hak eden kimse, o kazansın kardeşim. Bu kadar basit. Bu yönüyle ben bugün burada bu manzaranın varlığı için elbette ki iki başkana da teşekkür ediyorum. Ama özellikle davetimize icabet ettiği için, Beyoğlu Belediye Başkanı’mıza ayrıca teşekkür ediyorum.”