Bozdağ'dan seccade yorumu: Kınıyorum

Bozdağ'dan seccade yorumu: Kınıyorum
Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün akşam katıldığı bir iftar davetinden sonra çektirdiği fotoğrafta seccadeye bastığının görülmesi siyasette büyük tartışma yarattı. İftar davetinin ev...

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün akşam katıldığı bir iftar davetinden sonra çektirdiği fotoğrafta seccadeye bastığının görülmesi siyasette büyük tartışma yarattı. İftar davetinin ev sahibi Eski Adalet Bakanı İsmail Müftüoğlu, Kılıçdaroğlu'na haksızlık edildiğini belirtmişti. Kemal Kılıçdaroğlu ise seccadeyi görmediğini ve üzgün olduğunu açıklamıştı.

Seccade tartışmasına Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da katıldı, Bozdağ şöyle konuştu:

KINIYORUM

Sayın Kılıçdaroğlu’nu kınadığımı buradan ifade etmek isterim. Bazıları mücahit Kılıçdaroğlu diyor, seccadeye ayaklarıyla basan bir mücahide şahit olduk. Mücahitliğe yeni bir boyut kazandırıyor anlaşılan. İslam ve Müslümanlar böylesi bir saygısızlığı asla hoş karşılamazlar.

SİYASİ İSTİSMAR YAPMIYORUZ

Bu tür eleştirileri yaptığımızda da ‘siyasi istismar yapıyorlar’… Biz siyasi istismar yapmıyoruz, gördüğümüz fotoğrafı, yapılan saygısızlığı, bunca değerleri aşağılamayı kınıyoruz, reddediyoruz. Bunu kınamamak, tavır almamak yanlış olur. Biz doğru olanı yapıyoruz.

ORUÇ TUTMADIĞI HALDE İFTARA GİDENLER...

Burada istismarı yapan oruç tutmadığı halde iftara gidenlerdir. Cuma kılmadığı halde seçim vakti cuma namazını cami cami gezenlerdir. Özür videosu çekmiş, bu da tabii ayrı bir inceliktir, yanlışını anladığını gösteriyor.