BTK gerekçe göstermeden Nûmedya24'e erişim engelleme kararı verdi
Nûmedya24 mahkeme kararı olmaksızın BTK tarafından erişime engellendi. Haber sitesinin sosyal medya hesapları da sansüre uğradı.
GAZETE PENCERE - Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Nûmedya24’ü herhangi bir mahkeme kararı ya da gerekçe sunmaksızın 1 Temmuz itibarıyla Türkiye’den erişime engelledi.
Yine, haber sitesinin X hesabı da “5651 sayılı Kanun’un 8/A maddesi uyarınca” erişime engellendi.
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), 1 Temmuz itibarıyla Nûmedya24‘ün internet sitesi “www.numedya24.com” ve resmi X hesabı “@NuMedya24“ü Türkiye’den erişime engelledi.
Kararla ilgili gerekçe BTK tarafından bildirilmezken, “Site Bilgileri Sorgu Sayfası” bölümünde arama sonucu site BTK tarafından erişime engellendiği görülüyor.
BTK’nin sitesinde İlgili Kararlar‘da şu ifadelere yer verildi:
“numedya24.com, 01/07/2026 tarihli ve 490.05.01.2026.-748333 sayılı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu kararıyla erişime engellenmiştir.”
Kaynak:Haber Merkezi