Bursa’da büyük su krizi: 12 günlük su kaldı

Bursa’da büyük su krizi: 12 günlük su kaldı
Yıldırım, Nilüfer, Osmangazi, Gürsu, Kestel ilçeleri ile Mudanya ilçesinin bir kısmına su sağlayan iki baraj, kuraklık nedeniyle adeta bataklığa dönüştü. Söz konusu ilçelerdeki su ihtiyacının yüzde 85'inin karşılandığı barajlarda 12 günlük su kaldı.

Gazete Pencere- Bursa'nın ana su kaynakları Doğancı ve Nilüfer barajlarındaki doluluk oranı, kuraklık nedeniyle ortalama yüzde 3,84'e geriledi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son 6 aylık verilerine göre, "olağanüstü kuraklık" görülen bölgeler arasında yer alan Bursa'da, barajlar da kuraklıktan olumsuz etkilendi.

Kentin içme suyunun en önemli kısmını karşılayan 60 milyon metreküp kapasiteli Nilüfer ve 125 milyon metreküp kapasiteli Doğancı barajlarının ortalama doluluk oranı yüzde 3,84'e kadar geriledi.

Yıldırım, Nilüfer, Osmangazi, Gürsu, Kestel ilçeleri ile Mudanya ilçesinin bir kısmına su sağlayan iki baraj, kuraklık nedeniyle adeta bataklığa dönüştü.

Söz konusu ilçelerdeki su ihtiyacının yüzde 85'inin karşılandığı barajlarda 12 günlük su kaldı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de günlük su tüketim miktarının önceki yıllara göre arttığını ve ortalama 500 bin metreküpe ulaştığını söyledi.

Nilüfer ve Doğancı barajlarında 12 günlük su kaldığını açıklayan Bozbey, Çınarcık Barajı ve arıtma tesisinin gelecek yıl mayıs ayında tam kapasite devreye girmesiyle kentin daha güçlü bir su kaynağına kavuşacağını, bu süreçte vatandaşların su tasarrufuna özen göstermesi gerektiğini belirtti.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar