Bursa'da MHP'li meclis üyesinin, CHP'li meclis üyesine saldırdığı anın görüntüleri ortaya çıktı

Bursa'da MHP'li meclis üyesinin, CHP'li meclis üyesine saldırdığı anın görüntüleri ortaya çıktı
Bursa'nın Yıldırım ilçesinde MHP'li meclis üyesi Alparslan Karaaslan, CHP'li meclis üyesi Zülfikar Bal'a saldırıda bulunmuştu. O saldırı anına ait görüntüler ortaya çıktı.

Bursa’da Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz ve meclis üyelerinin mazbata töreninde, CHP Meclis Üyesi Zülfikar Bal, saldırıya uğradı.

AKP listelerinden Meclis Üyesi seçilen MHP’li Alparslan Karaaslan, sahnede zafer işareti yaptığı gerekçesi ile CHP’li Zülfikar Bal’a kafa attı. Kanlar içinde kalan Zülfikar Bal, Yüksek İhtisas Eğitim Araştırma Hastanesine sevk edildi.

Olay anının görüntüleri ortaya çıktı

Olay anına ait kamera görüntüleri ortaya çıktı. MHP'li Alparslan Karaaslan'ın, Zülfikar Bal'ın yanına giderek önce bir şeyler söylediği, daha sonra da kafasıyla yüzüne vurarak saldırdığı görüldü.

Yaşanan saldırı sonrası CHP Yıldırım İlçe Başkanı İlhami Gün bir açıklama yaptı.

“31 Mart yerel yönetimler sürecinde Yıldırımın her sokağını karış karış tarayarak halkımızın üzerine çöken karabulutları dağıtmak için veridimiz mücadele; Türkiye’ye adeta yeniden güneşin doğmasını sağlamıştır” diyen Gün, “Kentlerimizin büyük bir bölümünü kaybeden ‘monarşi’ özentileri halkın kanını emen kamu malını talan edenler anlaşılan yaşadıkları hezimeti sindiremediler. Yerel yönetimler sonuçlarına göre belediye meclisine yeni seçilen arkadaşlarımız mazbatalarını teslim almak üzere Barış Manço Kültür Merkezindeki programa katılım sağladı. Program normal akışında ilerlerken Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz sahnede konuşmasının son bölümünde sahnenin önünden hızlıca gecen AKP Meclis Üyesi Alparslan Karaaslan adındaki şahıs belediye meclis üyemiz 76 yaşındaki kalp hastası Zülfikar Bal’a kafa atmak suretiyle ağır yaralanmasına ve burnunun kırılmasına sebep olmuştur” dedi.

"İnsanlıktan nasibini alamamış zavallılar..."

“İnsanlıktan nasibini alamamış zavallıların bu halka verecekleri hiçbir şeylerinin olmadığını bu olayla bir kez daha göstermiştir” ifadelerini kullanan Gün, “AKP tüm seçim propaganda sürecinde partimizi çeşitli terör faaliyetleriyle adeta suçlayarak sürdürmüştür. Toplumsal kutuplaşma ve vatandaşlarımız birbirine düşmanlaştırarak kardeşlik hukukumuza bilerek isteyerek zarar vermek kin ve nefretten beslenenleri kendi kinlerinde boğulacaklardır. Bu olaya karışan zanlı ve yardım yataklık yapanlardan mutlaka hesabı sorulacaktır. Bu saldırı bizim halkımızın kurtuluşu için verdiğimiz mücadelenin haklılığını bir kez daha göstermiştir. Asla yılmayacağız ta ki halkın iktidarını kurana kadar ve bunları tarihin çöplüğüne gönderene kadar mücadelemiz devam edecektir. Parti olarak olayın takipçisi olacağız. Gerek hukuksal olarak gerekse fiili olarak takipçisi olacağız” dedi.