Canan Kaftancıoğlu, adaylığını açıklayan Özel ve Öymen'i kutladı; Kılıçdaroğlu'na teşekkür etti

Canan Kaftancıoğlu, adaylığını açıklayan Özel ve Öymen'i kutladı; Kılıçdaroğlu'na teşekkür etti
CHP Grup Başkanı Özgür Özel ve Eski CHP Genel Başkanı Altan Öymen’in yeğeni Prof. Dr. Örsan Öymen, CHP genel başkan aday adaylıklarını açıkladı. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Özel ve Öymen'i kutladı,...

CHP Grup Başkanı Özgür Özel ve Eski CHP Genel Başkanı Altan Öymen’in yeğeni Prof. Dr. Örsan Öymen, CHP genel başkan aday adaylıklarını açıkladı. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Özel ve Öymen'i kutladı, demokrasinin önünü açtığı için Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na teşekkür etti.

Özgür Özel bugün genel merkezde düzenlediği basın toplantısında adaylığını açıkladı, "CHP’deki değişim ülkedeki değişimin ön koşuludur. Gençlerimizi partinin merkezine almak için, kadınların etkin olacağı siyaseti güvenceye almak için, parti için iktidarı kazanmak için değil Atatürk’ün partisini iktidar yapabilmek için Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanlığına adaylığımı ilan ediyorum” dedi.

TIKLAYIN | Özgür Özel, Kılıçdaroğlu’nun rakibi: Yol ayrımındayız; ya sağ siyasete sığınacağız ya sosyal demokrat siyasete…

Öymen de Özel'in hemen ardından gerçekleştirdiği basın toplantısında, “Partimiz, mevcut genel merkez yönetiminin temsil ettiği statükocular ve sahte değişimciler arasında sıkışıp kalmıştır. CHP çıkmaz bir sokağın içerisindedir, bizim 3. bir yol açmamız gerekiyor. Bu yol Mustafa Kemal Atatürk’ün yoludur, Atatürk’ün aydınlanma devrimlerinin yoludur, 6 ok yoludur, sosyal demokrasinin, demokratik solculuğun yoludur. Bu yolu açmak için genel başkan aday adayı olmaya karar verdim” diyerek adaylığını açıkladı.

TIKLAYIN | Örsan Öymen, CHP Genel Başkanlığı için adaylığını açıkladı

Canan Kaftancıoğlu, Özel ve Öymen'in kararını sosyal medyada yaptığı paylaşımla tebrik etti:

"Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandırma inancıyla Genel Başkanlık yarışında “ben de varım” diyerek adaylığını açıklayan Sn. Özgür Özel ve Sn. Örsan Öymen’i kutluyor başarılar diliyorum. Demokratik yarışların eşit koşullarda olabilmesinin önünü açan Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’na teşekkür ediyorum. Biliyoruz ki demokrasi cümle içinde geçirildiğinde değil içselleştirildiğinde, hissedildiğinde ve tutumlarımıza yansıdığında anlamlı oluyor. Demokrasinin yaşandığı ve yaşatıldığı, demokratik yarışların teşvik edildiği ortamların kaybedeni olmayacağı gibi kazananı CHP ve 85 milyon olacaktır."