Çankaya operasyonunda yeni gelişme: Eyüpsultan Belediye Başkan Yardımcısı gözaltına alındı
Çankaya Belediyesi'ne yönelik soruşturmada İstanbul Eyüpsultan Belediye Başkan Yardımcısı H.K. ve 2 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.
GAZETE PENCERE - Ankara'da yürütülen Çankaya Belediyesi'ne yönelik soruşturmada 2 kişi gözaltına alındı.
Halk TV'nin haberine göre, Eyüpsultan Belediye Başkan Yardımcısı H.K. ile belediye iştirak şirketinde çalışan G.G. ve 1 kişi hakkında daha gözaltı kararı verildi.
Sabah saatlerinde gözaltına alınan H.K. ve G.G., işlemlerinin ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. İki ismin, ifade işlemleri için Ankara'ya sevk edildiği öğrenildi.
Eyüpsultan Belediyesi binasında herhangi bir arama yapılmadığı belirtildi. Ancak H.K. ile G.G.'ye ait bilgisayarlar üzerinde inceleme gerçekleştirildiği ifade edildi.
Çankaya Belediyesi’ne yönelik operasyonda Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner’in de aralarında bulunduğu 24 kişi, 14 Temmuz günü tutuklanmıştı ve İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılmıştı.
Kaynak:Halk TV